Σκέψου

Σκέψου

Κυνική παραδοχή: Κεντρική επιλογή η μη δημοσιοποίηση των κρουσμάτων στα νησιά

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η κυνική παραδοχή του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος δήλωσε ότι είναι κεντρική απόφαση να μη δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τα κρούσματα του φονικού ιού στα νησιά.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χατζημάρκου δήλωσε ότι «κανένας δεν κρύβει κρούσματα», προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι κεντρική απόφαση να μη δίνονται περισσότερες πληροφορίες, τονίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη η ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να προστατευτεί ο πληθυσμός και να λειτουργήσει η οικονομία, χαρακτηρίζοντας αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων από τη στιγμή που η χώρα δέχεται τουρισμό!

Από τη μία λοιπόν, η ενημέρωση των πολιτών γίνεται κατά το δοκούν, ενώ από την άλλη, τη στιγμή που δίνεται βάρος στην ατομική ευθύνη, αποδεικνύεται ότι η κρατική ευθύνη, στην οποία περιλαμβάνεται η έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών -πολλοί από τους οποίους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες- για τα μέρη που υπάρχει διασπορά του ιού, κρύβεται κάτω από το χαλί.

Απεναντίας, γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης, ώστε η άλλοτε ισχυρή βιομηχανία του τόπου, δηλαδή ο τουρισμός, να συνεχίσει ανεμπόδιστος, παρόλο που εργαζόμενοι και πολίτες τίθενται σε κίνδυνο, και παρόλο που ούτε τα γρανάζια του τουρισμού φέτος κινούνται.

Συνεπώς, οι πολίτες ούτε προστατεύονται από τον φονικό ιό, ούτε αμείβονται αξιοπρεπώς.

Πληροφορίες από: ΕΡΤ

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email