Σκέψου

Σκέψου

Κύπρος: Πειθαρχική έρευνα σε διευθυντή σχολείου γιατί οι πίνακές του “προσέβαλλαν το δημόσιο αίσθημα”

ζωγραφιά διευθυντή σχολείου στην Κύπρου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Από πειθαρχική επιτροπή θα περάσει ένας διευθυντής σχολείου στην Κύπρου καθώς γιατί οι πίνακές του “προσέβαλλαν το δημόσιο αίσθημα”.

Την διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον διευθυντή σχολείου που δημοσιοποίησε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αντισυμβατικούς πίνακες ζωγραφικής που έχουν προκαλέσει σάλο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή του το κυπριακό Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι ζωγραφιές που δημοσιοποιεί σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο διευθυντής σχολείου, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ γονέων και συναδέλφων του και ευρύτερα στην κοινή γνώμη, καθώς και έντονη αντίδραση και διαμαρτυρίες της κοινότητας στην οποία βρίσκεται το σχολείο.

«Ούτε η ελευθερία της έκφρασης ούτε η ελευθερία της καλλιτεχνικής δημιουργίας μπορεί, όταν πρόκειται για αξιωματούχο στον χώρο της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα μέσα σε σχολείο, να δικαιολογήσουν την προσβολή του δημόσιου αισθήματος και την προαγωγή μηνυμάτων που καλλιεργούν λογική περιφρόνησης ή και ενδεχομένως κλίμα μισαλλοδοξίας μέσα στην μαθητική κοινότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Και απάντησε ο ίδιος:

“Η τέχνη πολλές φορές έχει σκοπό να διεγείρει τη φαντασία και να προσβάλει ακόμα και τα πιστεύω μας. Η τέχνη δεν έχει κανένα όριο και αν κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να περιορίζεται τότε δεν έχει ιδέα τι είναι η τέχνη”.

“Θεωρώ ότι ο Χριστός είναι ένας από εμάς, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν, όπως λέμε. Τον βλέπω ανάμεσα στις βάρκες με τους πρόσφυγες, ανάμεσα στους διαδηλωτές μπροστά από τα ΜΑΤ, ή τον βλέπω μέσα κερκίδες με τους φανατικούς οπαδούς μιας ομάδας”.

(…) “Δεν θεωρώ ότι προσβάλω τον Χριστό, αλλά αντίθετα προβάλω τη θέση Του, ή τουλάχιστον αυτή που εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι”.

Ένα νέο σκηνικό Παστίτσιου στήνεται στην Κύπρο με θύμα αυτήν τη φορά τον διευθυντή Γιώργο Γαβριήλ και δεν πρέπει να έχει την προσβλητική για δυτική κοινωνία κατάληξη που είχε και το προηγούμενο.

 

«Εφόσον πρόκειται για διευθυντή σχολείου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχουν ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικής έρευνας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες: Philenews, Oneman

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email