Κυβερνητικό αλαλούμ σε όλα τα επίπεδα

Κλείνει η μονάδα οδοντιατρικής ΑμΕΑ του νοσοκομείου Τρικάλων. Κλείνει η παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία”. Στη Μόρια και σε άλλα καμπ προσφύγων οι συνθήκες διαβίωσης είναι εξευτελιστικές. Η ύφεση βαθαίνει καθημερινά, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, με τους εργαζόμενους να βιώνουν επισφάλεια και ανασφάλεια.
Την ίδια στιγμή, η ΟΛΜΕ κατηγορεί την Υπουργό Παιδείας για αντισυνταγματικές διατάξεις στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ οι εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν ενάντια στις μειώσεις μισθών και στις απολύσεις. Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες ταξιδιωτών κατά της κυβέρνησης για τις συνθήκες και την συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της υποχρεωτικής καραντίνας, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού αμέριμνα δαπανά ιλιγγιώδη ποσά για το το σποτ της τουριστικής προβολής της χώρας.
Οι υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας για στήριξη του ΕΣΥ παραμένουν ανεκπλήρωτες, τρεις μήνες μετά τα χειροκροτήματα στα μπλακόνια, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρά ταυτόχρονα σε εθελουσία 5.500 εργαζομένων, αλλά να δεσμεύεται για προσλήψεις 1.000 κληρικών στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινοφελούς εργασίας.
Κι ενώ το κυβερνητικό αλαλούμ χτυπάει κόκκινο, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης μιλά ξεκάθαρα για την αδιαφορία της κυβέρνησης να διασώσει θέσεις εργασίας και να στηρίξει εργαζομένους και επιχειρήσεις, ειρωνευόμενος πως … “δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε τη βαρύτητα για τις απολύσεις”.
Το απόλυτο χάος κι ακόμα δεν έχουν σφίξει οι ζέστες.