Σκέψου

Σκέψου

Κυβερνητικός κυνισμός: «Ξέραμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα»

σκερτσοσ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στην κυνική παραδοχή ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα οδηγούσε σε περισσότερα κρούσματα και ότι αυτό ήταν κάτι που το ήξερε η κυβέρνηση, προχώρησε χθες με ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Και αυτή τη φορά ο κ. Σκέρτσος δεν μπορεί να πει ότι εκφράζει «προσωπική άποψη», όπως δήθεν έκανε με το σχόλιό του τον περασμένο Μάιο για τη δίκη Τοπαλούδη. Η διατύπωσή του, σε πρώτο πληθυντικό, δεν αφήνει κανένα περιθώριο:

«Το άνοιγμα της οικονομίας νομοτελειακά θα οδηγούσε σε περισσότερα κρούσματα όσο δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια και θεραπείες. Αυτό ήταν κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής και το αναλάβαμε συλλογικά ως ρίσκο στις αρχές του περασμένου Μαΐου».

Η τοποθέτηση Σκέρτσου έρχεται φυσικά σε αντίθεση με τα αφηγήματα Πέτσα και Χαρδαλιά περί «χαλάρωσης» που στόχο έχει να ρίξει όλο το βάρος για την αύξηση των κρουσμάτων στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών (σ.σ. και όχι των… τουριστών ή της… κυβέρνησης).

Και για να το δούμε και από μία άλλη οπτική, ο Σκέρτσος μας λέει ότι γίναμε ολίγον Μπόρις Τζόνσον του …Μαρτίου, που όλοι τότε «έκραζαν» για τον κυνισμό του να αφήσει ανοιχτή την οικονομία, αλλά τελικά να επιβεβαιώσει κατά κάποιο τρόπο και το χθεσινό δημοσίευμα της Καθημερινής που έλεγε ότι ο Σ. Τσιόδρας διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Πηγή: e-tetradio

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email