Σκέψου

Σκέψου

«Λουκέτο» σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και καβες μετά τις 12…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Την αναστολή νυχτερινής λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης, από τα μεσάνυχτα έως και τις 05:00, από απόψε έως και τις 4 Οκτωβρίου, σε Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Από το μέτρο διευκρίνισε εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Επιπλέον, στο διάστημα αυτό επιτρέπεται το delivery και το take away, αλλά όχι η πώληση αλκοόλ.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα σημείωσε, πως «η εξάπλωση του νέου κορονοϊού και η πίεση στο σύστημα Υγείας, υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα και ταυτόχρονα να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ».

Περιπτεριούχοι: «Η κυβέρνηση εκτελεί τον κλάδο»

Τα νέα μέτρα έχουν εξοργίσει του ιδιοκτήτες περιπτέρων. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θεόδωρος Μάλλιος μιλώντας στο enikos.gr, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά της Κυβέρνησης κάνοντας λόγο για μία απόφαση που «εκτελεί» τον κλάδο.

Τόνισε πως πρόκειται για μία απόφαση που διακατέχεται από άκρατο παραλογισμό επισημαίνοντας πως δείχνει την ανικανότητα του κράτους να ελέγξει την πώληση του αλκοόλ που συνοδεύεται από συγχρωτισμό στις πλατείες.

«Άλλο κλείνω τα περίπτερα και άλλο απαγορεύω την πώληση αλκοόλ, προκειμένου να μην τα παίρνουν οι πολίτες και συγκεντρώνονται στις πλατείες», επισήμανε ο κ. Μάλλιος. «Οι κυβερνώντες δεν μπορούν να ελέγξουν τον συγχρωτισμό και πήραν μία απόφαση που συνιστά “ψυχρή εκτέλεση”»

«Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα μέτρα θυμίζουν το “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”», είπε ακόμη ο κ. Μάλλιος.

Παρεμπιπτόντως, τα περίπτερα 24ωρης λειτουργίας, ακριβώς επειδή δεν κλείνουν ποτέ, δεν έχουν προβλέψει μέτρα ασφαλείας.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email