Σκέψου

Σκέψου

Μανώλης Δερμιτζάκης για κορονοϊό: «Θέλουμε σταθερά μέτρα για πολύ καιρό»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

«Θα έβαζα σε όλη την Ελλάδα αυτά τα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σημειώνοντας ότι «δεν έχει νόημα να συζητάμε για το ποια περιοχή είναι κόκκινη και ποια πράσινη».

 Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζονται οριζόντια μέτρα, προσθέτοντας ότι διατηρεί την ελπίδα τα προηγούμενα μέτρα που ελήφθησαν «να αφήσουν κάποιο αποτύπωμα», ώστε να δούμε κάποια βελτίωση στην κατάσταση σε μια εβδομάδα. «Αν δεν δούλεψαν τα μέτρα που είχαμε ήδη, δεν έχουν τύχη και τα επόμενα», επισήμανε.

Ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του με την επιβολή μέτρων κάθε εβδομάδα, καθώς «δεν καλλιεργείται η εμπιστοσύνη». «Να βρούμε ένα πακέτο μέτρων που να το εφαρμόζουμε για μήνες, η λογική να κάνουμε βαρύ lockdown και μετά κάνουμε Χριστούγεννα είναι λάθος».

Ο κ. Δερμιτζάκης πρότεινε , προκειμένου να πιάσουν και να αφομοιωθούν από τους πολίτες. «Χρειάζεται χρόνος», είπε, σημειώνοντας ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει μέτρα –αύριο Παρασκευή- με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα «δίνει μια προοπτική και μια σταθερότητα».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αφορούν και στα σχολεία τα μέτρα, είπε ότι «τα σχολεία είναι προστατευμένα», αναφέροντας παράλληλα μια μελέτη στην Ελβετία, για το αν υπάρχει συσχέτιση κλεισίματος σχολείων με μείωση κρουσμάτων, η οποία έδωσε αποτέλεσμα ότι «δεν υπήρχε καμία συσχέτιση».

«Δεν τίθεται θέμα συζήτησης να κλείσουν τα σχολεία, είναι ασφαλές τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, δίνει μια ηρεμία στην κοινωνία», είπε.

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι τάσσεται κατά τις λογικής των rapid tests παντού, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «ξοδεύουμε τεστ χωρίς λόγο».

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email