Σκέψου

Σκέψου

«Μαύρες» προβλέψεις για την εστίαση: Κοντά σε λουκέτο το 50% των επιχειρήσεων (Video)

εστίαση

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δέκα καταστήματα που έκλεισαν στο Γκάζι σε ένα μόλις τετράγωνο αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στον κλάδο της εστίασης. Απειλούνται με λουκέτο οι μισές επιχειρήσεις.

Ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί με τεράστιες απώλειες λόγω του lockdown. Εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν στο πρώτο κύμα, τα πρώτα για τα οποία λήφθηκαν μέτρα με περιορισμό στο ωράριο το καλοκαίρι και εκείνα που δεν τίθενται καν στη συζήτηση για άνοιγμα σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον τομέα της εστίασης κρούει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open περιέγραψε την τραγική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από τα lockdown,

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε το 50% των επιχειρήσεων απειλούνται αυτή τη στιγμή εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

«Έχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο». Δέκα καταστήματα εστίασης έκλεισαν σε ένα τετράγωνο στο Γκάζι, που έσφυζε από ζωή και τα μαγαζιά ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια… Ίδια τραγική εικόνα και στο Κολωνάκι με πάνω από 80 μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης, εστίασης να βάζουν λουκέτο ανέφερε.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο λιανεμπόριο που σηκώνει ρολά κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, αλλά και για την παράταση των χειμερινών εκπτώσεων που βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί να σώσει έστω και στις… καθυστερήσεις την παρτίδα. Ζήτησε δε, το μέτρο του click in shop να ισχύσει για όλες τις επιχειρήσεις κι όχι μόνο για ένδυση, υπόδηση, κοσμηματοπωλεία.

Ωστόσο, για την εστίαση, παρουσιάστηκε απαισιόδοξος.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email