Σκέψου

Σκέψου

Μέλος της Επιτροπής που αποχώρησε, αποκαλύπτει κυβερνητική επίδραση στις αποφάσεις της

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αντί η κυβέρνηση να ακούει τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και να λαμβάνει τις αποφάσεις της σύμφωνα με αυτές, η δήλωση του Σπύρου Ζακυνθινού, Καθηγητή Πνευμονολογίας που αποχώρησε από την Επιτροπή, αποκαλύπτει μάλλον το αντίθετο.

Αντί οι αποφάσεις της κυβέρνησης να ευθυγραμμίζονται με τις εισηγήσεις των Λοιμωξιολόγων, οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων τελικά είναι αυτές που ευθυγραμμίζονται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις του κ. Ζακυνθινού.

Ειδικότερα, ο κ. Ζακυνθινός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, έκανε λόγο για επιδράσεις εκ των έξω στις αποφάσεις της Επιτροπής:

«Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των… έξω».

Ακόμη, έδωσε το εξής παράδειγμα:

«Όταν η Επιτροπή λέει ότι χρειαζόμαστε για παράδειγμα να κάνουμε τεστ σε 1.000.000 πληθυσμό, και η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας λέει ότι έχουμε μόνο 1.000 τεστ να κάνουμε, η Επιτροπή αναγκάζεται να πάρει αποφάσεις με 1000 τεστ!

Η Επιτροπή που είναι ένα συμβουλευτικό όργανο προσαρμόζει τις αποφάσεις της, βάσει των μέσων που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας του προσφέρει!

Σαν συνέπεια, γίνεται συνένοχη (σ.σ. η Επιτροπή) στην όλη διαδικασία.»

Ακόμη, ο κ. Ζακυνθινός σημείωσε ότι έπρεπε να γίνονται τεστ σε όλους όσοι έμπαιναν στη χώρα, γιατί «ο κορονοϊός κάπως μπήκε στη χώρα, κάποιοι τον έφεραν».

 

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email