Σκέψου

Σκέψου

ΜέΡΑ25 για τη Γιορτή της Μητέρας: Έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνίας

ΜέΡΑ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία περιεκτική όμως εξαιρετικά ουσιαστική ανακοίνωση αφιέρωσε το ΜέΡΑ25 στη Γιορτή της Μητέρας, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα και εστιάζοντας στις δυσκολίες που ενέχει αυτός ο ρόλος και το άνισο βάρος το οποίο σηκώνουν οι γυναίκες και το οποίο εδώ και αιώνες,  έχει καθαγιαστεί από την κυρίαρχη ιδεολογία.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει τα εξής:

Ο ρόλος της μητέρας έχει καθαγιαστεί από την κυρίαρχη ιδεολογία εδώ και αιώνες. Όμως η πραγματικότητα είναι πάντα διαφορετική για τις μητέρες, ιδιαίτερα σκληρή ή επίπονη, διότι το κράτος αλλά και οι ίδιες οι έμφυλες πρακτικές και ρόλοι μέσα στην οικογένεια εναποθέτουν ένα δυσβάστακτο και άνισο βάρος στις γυναίκες.

Την Ημέρα της Μητέρας οι μητέρες, πέρα από τις ευχές μας, χρειάζονται την έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνίας για την προσφορά τους. Οι μητέρες χρειάζονται απαραίτητες δομές στήριξης για εκείνες και τα παιδιά τους, ισότητα στην οικογένεια και στο δημόσιο χώρο, ίσες ευκαιρίες πρόσληψης και προόδου στην εργασία και ιδιαίτερη ενίσχυση και στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας. Ας μη αρκεστούμε λοιπόν στα ‘παχιά’ λόγια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email