Σκέψου

Σκέψου

ΜέΡΑ25: Οι διμερείς συμφωνίες δεν επιλύουν τις διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο

ΜέΡΑ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ότι «οι διμερείς συμφωνίες δεν επιλύουν τις διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογραμμίζει με σημερινή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχετικά με την Ελληνο-Αιγυπτιακή συμφωνία.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κριθαρίδη:

«Το ΜέΡΑ25 είχε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να καλέσει η ελληνική Κυβέρνηση Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών που βρέχονται από την Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την πολυμερή διευθέτηση για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες, χωρίς επιδιατησίες τρίτων χωρών/συμφερόντων και χωρίς φυσικά την “προοπτική” των καταστροφικών εξορυκτικών διαδικασιών.

Αυτό άλλωστε είχε τονίσει και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό πριν από δυο εβδομάδες. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση προβαίνει σε διμερείς συμφωνίες οι οποίες δεν επιλύουν τις διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά εντείνουν ακόμα περισσότερο τις εντάσεις.

Εμείς επαναφέρουμε την πρόταση μας για Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου καθώς συνιστά την μόνη προοπτική για ειρηνική επίλυση.»

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email