Σκέψου

Σκέψου

Μετά από δεκαετίες καταπίεσης στα 90 του εν μέσω καραντίνας έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αναγκασμένος να μένει σπίτι εν μέσω πανδημίας, ο 90χρονος συνειδητοποίησε ότι η ζωή του δεν θα ήταν ολοκληρωμένη εάν δεν αποκάλυπτε ένα μυστικό που είχε κρυμμένο μια ολόκληρη ζωή. Ο Φελτς, που μένει στο Κολοράντο, είπε ότι συνειδητοποίησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος στα 12 του χρόνια, αλλά επέλεξε να κρύψει την σεξουαλική του ταυτότητα επειδή μεγάλωσε σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν καταδικαστέα και παράνομη.

Ο 90χρονος λέει ότι δεν το είχε σχεδιάσει, αλλά κατά τη διάρκεια του lockdown άρχισε να γράφει τα απομνημονεύματά του και αυτό του ξύπνησε μνήμες. Μίλησε λοιπόν στην κόρη του, Ρεμπέκα, για την πρώτη του αγάπη, τον Φίλιπ. «Της είπα “σίγουρα μου λείπει ο Φίλιπ”. Δεν είχε ξανακούσει για εκείνον, οπότε, ξαφνικά ήξερε ότι είχα μια άλλη ζωή μέσα μου. Και σκέφτηκα ότι απλά είναι καιρός να το πω σε όλους», εξήγησε στο BBC ο Κένεθ Φελτς.

Πριν από τον γάμο του- που κράτησε 16 χρόνια- ο Φελτς είχε γνωρίσει τον Φίλιπ στην Καλιφόρνια. Αλλά η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη το ’50. «Αν μας είχαν συλλάβει, θα ήμασταν και οι δύο αντιμέτωποι με φυλάκιση. Το ξέραμε αυτό, οπότε ήμασταν πολύ προσεκτικοί να μην μας δουν δημόσια ποτέ», τόνισε ο 90χρονος.

Μία γυναίκα στο Νιου Τζέρσεϋ που βοηθάει υιοθετημένα παιδιά να βρουν τους βιολογικούς τους γονείς, τον βοήθησε στην αναζήτηση του Φιλιπ αλλά δυστυχώς βρήκε ότι είχε πεθάνει από τo 2013. Ωστόσο, ο 90χρονος Κένεθ Φελτς ελπίζει ότι η ιστορία του θα δώσει και άλλους το κουράγιο να αποδεχτούν την σεξουαλικότητά τους

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email