Σκέψου

Σκέψου

Μνήμη και Οργή

Eurokinissi

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Παραμονές της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η Αστυνομία συνέλαβε στη Θεσσαλονίκη 51 άτομα που έσβηναν ναζιστικά συνθήματα και το έκανε χρησιμοποιώντας βία με το τσουβάλι, στέλνοντας δύο ανθρώπους στο νοσοκομείο. Σήμερα αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Της Μαρίας Λουκά

Πριν από εφτά χρόνια το τάγμα της Νίκαιας πέρασε ανάμεσα από τους αστυνομικούς για να φτάσει στην καρδιά του Παύλου. Ήταν παρόντες και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το φονικό.

Από την κατάθεση της Χρύσας, της κοπέλας του Παύλου, στην ανακρίτρια: «Ξαφνικά από την Κεφαλληνίας βγήκαν 7-8 άτομα, ηλικίας 35-40 ετών περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι όχι. Με δυνατές φωνές, κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μου κινδυνεύουν, και τους παρακαλούσα να έρθουν να βοηθήσουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αστυνομικό ψηλό και πολύ σωματώδη, άγρια φυσιογνωμία, τετράγωνο πρόσωπο να μου λέει: “Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πάρα πολλοί”.

Εφτά χρόνια μετά η Αστυνομία, σημαδεμένη και κηλιδωμένη από αυτό το «είμαι δικός σας» που είπε ο Ρουπακιάς μέσα στο περιπολικό, τιμωρεί τον αντιφασισμό.

Μνήμη και Οργή.

Παραμονές της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η Αστυνομία συνέλαβε στη Θεσσαλονίκη 51 άτομα που έσβηναν…

Posted by Maria Louka on Thursday, September 17, 2020

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email