Σκέψου

Σκέψου

Μπαράζ απόλυσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά η Κεραμέως «νίπτει τας χείρας της»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

«Για μια ακόμη φορά η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως απέδειξε ότι μόνο της μέλημα είναι η προστασία με κάθε τρόπο και κόντρα στη συνταγματική νομιμότητα των συμφερόντων των χορηγών-υποστηρικτών της ΝΔ σχολαρχών» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), με αφορμή τις απαντήσεις της Υπουργού σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, σχετικά με το μπαράζ απολύσεων σε ιδιωτικά σχολεία μετά την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Στο Περιστέρι, στα εκπαιδευτήρια Τσιαμούλη απολύθηκαν σε μια ημέρα 12 εκπαιδευτικοί. Αυτή τη στιγμή, οι απολυμένοι ίσως ξεπερνούν τους 150 στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι απολύσεις είναι καθαρά εκδικητικές απέναντι σε ανθρώπους που έχουν ζητήσει τον σεβασμό των ωραρίων εργασίας τους, που έχουν ζητήσει να πληρώνονται τις υπερωρίες τους, να μην εργάζονται σε διακοπές και αργίες» δήλωσε βουλευτής Δυτικής Αθήνας του Μέρα25, ο Κρίτων Αρσένης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Σημείωσε δε ότι: «Το Σύνταγμα προστατεύει τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών και στον ιδιωτικό τομέα, διότι πολύ απλά παρέχουν δημόσιο αγαθό. Μπορεί τα εκπαιδευτήρια να είναι ιδιωτικά, αλλά το αγαθό που παρέχεται είναι δημόσιο. Διότι εάν ένας μαθητής αντιγράψει και τον πιάσει ο καθηγητής και αυτό δεν αρέσει στη διοίκηση, εάν ένας μαθητής πάρει χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που επιθυμεί η διοίκηση, διαμορφώνεται ένα σύστημα, στο οποίο έχουμε αρίστους στα δημόσια σχολεία να ανταγωνίζονται αρίστους στα “χαρτιά” των ιδιωτικών σχολείων. Πρόκειται για ένα πλαίσιο πολύ μακριά από την αριστεία που επικαλείστε. Και επειδή είναι τόσο κατάφωρα αντισυνταγματικό, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν υπογράφετε διοικητικές πράξεις, για παράδειγμα τις δύο εφαρμοστικές εγκυκλίους που είναι έτοιμες, ώστε να μην υπάρξει πράξη της διοίκησης, η οποία θα προσβληθεί στο ΣτΕ».

Όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, η μόνη απάντηση ουσιαστικά της Κεραμέως σε όλα αυτά ήταν το επιχείρημα ότι «όσοι νομίζουν ότι αδικούνται, να βρου το δίκιο τους στα δικαστήρια», ενώ υποστήριξε ότι με την ψήφιση του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών προστατεύονταςι, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να δουλέψυν και αλλού, αν το επιθυμούν, λόγω της μείωσης του ωραρίου τους.

Συνεχίζοντας, η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι «όσο για το ακαταμάχητο επιχείρημά της «θέλω να μπορεί ο σχολάρχης να απολύει αυτόν που δεν του κάνει» (προφανώς η κ. Κεραμέως έχει αποστηθίσει την επιχειρηματολογία του Προέδρου των σχολαρχών, ο οποίος ζητούσε προ ετών στη Βουλή να μπορεί να απολύει τους …ρεμπεσκέδες), οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχουν την απάντηση: Εσείς δεν κάνετε για την Παιδεία, κ. Υπουργέ! Φύγετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πριν καταστρέψετε ό, τι έχει μείνει όρθιο.»

Από το ThePressProject

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email