Σκέψου

Σκέψου

«Να φύγουν με πλοία οι πρόσφυγες»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στη γνωστή σκληρή γραμμή επιμένει ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και εκτός από τις αντιρρήσεις που εκφράζει για τη νέα δομή που δημιουργείται στον Καρά Τεπέ δρομολογεί εξελίξεις συγκαλώντας έκτακτη σύσκεψη με θέμα την άμεση απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο.

Στη σύσκεψη εργασίας λαμβάνουν μέρος επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της Μυτιλήνης με σκοπό να συναποφασίσουν γενική κινητοποίηση την Τρίτη «με αίτημα την ομαλοποίηση της καταστάσεως στην πόλη της Μυτιλήνης» και «την άμεση απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών με πλοία, εκτός Λέσβου».

Διαδηλώσεις

Νωρίτερα, άλλη μια διαδήλωση έλαβε χώρα στον Καρά Τεπέ με γυναίκες και παιδιά να είναι στην πρώτη γραμμή απέναντι σε δυνάμεις της αστυνομίας που εμποδίζουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην πόλη.

Οι διαδηλωτές, κυρίως Αφγανοί, φώναζαν «Αζαντί -Αζαντί» («ελευθερία» στα αφγανικά) και ζητούν να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Καρά Τεπέ

Στο μεταξύ, παραμένει η μεγάλη δυσπιστία και άρνηση από τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών ενώ η ισχυρή αστυνομική παρουσία δίνει την αίσθηση ότι πιθανόν τις επόμενες ώρες ή ημέρες να ακολουθήσει αστυνομική επιχείρηση. Και αυτό  όχι μόνο για να μπουν όλοι στον νέο καταυλισμό αλλά και με στόχο μια ομάδα Αφγανών που απειλούν άλλους, προκειμένου να μην μπουν στη νέα πρόχειρη δομή.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, είπε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί εκεί το σύνολο των ατόμων που πριν διέμεναν στη Μόρια.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί στη νέα δομή σκηνές με 5.000 κρεβάτια.

Την ίδια ώρα καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι για κορονοϊό τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί αυξήθηκαν σε 14, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email