Σκέψου

Σκέψου

Νέα αποκάλυψη NYT: Ο Τραμπ διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα

Τραμπ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Λογαριασμό σε τράπεζα στην Κίνα διατηρεί ο πρόεδρος την ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times που αναμένεται να ταράξει περαιτέρω τα νερά λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Η Κίνα αν και είναι η χώρα στην οποία έχει αποδώσει εξ ολοκλήρου την εμφάνιση της πανδημίας ο Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να αποκαλέι τον φονικό ιό “κινεζοϊό”, είναι και μία χώρα στην οποία προσπαθούσε για χρόνια να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Έτσι, κατάφερε να παρουσιάζεται ως ένας αληθινός αντίπαλος του Πεκίνου, σε αντίθεση, όπως λέει ο ίδιος, με τον έτερο διεκδικητή της αμερικανικής προεδρίας, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων διατήρησε το γραφείο, το οποίο είχε ανοίξει στην Κίνα προτού εκλεγεί, καθ’όλη τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας και είχε αποπειραθεί μια σύμπραξη με μια σημαντική κινεζική εταιρεία που ελέγχεται από το κινεζικό κράτος, σημειώνουν οι New York Times.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διατήρησε επίσης έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα, άγνωστο ως τώρα, ο οποίος ελέγχεται από μια από τις εταιρείες του, την Trump International Hotels Management, σύμφωνα με ανάλυση των φορολογικών του δηλώσεων, τις οποίες είδαν οι New York Times. 

Πλήρωσε και φόρους στην Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μονίμως επιδίδεται σε έναν εμπορικό και διπλωματικό πόλεμο με την Κίνα και δηλώνει ότι είναι ο μοναδικός πραγματικός υπερασπιστής των αμερικανικών συμφερόντων έναντι του κινεζικού γίγαντα, σε αντίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, με τον Τζο Μπάιντεν, τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία του κατέβαλε στην Κίνα 188.561 δολάρια σε φόρους όταν προσπαθούσε μεταξύ του 2013 και του 2015 να συνάψει συμφωνίες παραχώρησης άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης.

Ο δικηγόρος του ομίλου Τραμπ Άλαν Γκάρτεν δήλωσε ότι αυτή η εταιρεία «άνοιξε έναν λογαριασμό σε μια κινεζική τράπεζα, που έχει γραφεία στις ΗΠΑ, προκειμένου να πληρώσει τους φόρους της».

«Καμία συμφωνία, συναλλαγή ούτε άλλη εμπορική δραστηριότητα δεν οριστικοποιήθηκε και, από το 2015, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανενεργός», πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις οποίες επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email