Σκέψου

Σκέψου

Νεοναζί «εμφύλιος» στο διαδίκτυο: Mιχαλολιάκος – Κασιδιάρης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο πόλεμο βρίσκονται πρώην «συναγωνιστές» της Χρυσής Αυγής, που από την 21η Μαΐου και μετά παραμένουν διχασμένοι ανάμεσα στον ιδεολογικό «δάσκαλο» και τον πλέον «ελπιδοφόρο» μαθητή του στη διδασκαλία του μίσους και του ακροδεξιού ακτιβισμού. Μπορεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης να αρνούνται πεισματικά τις αναφορές ο ένας στο όνομα του άλλου στις δημόσιες πολιτικές τοποθετήσεις τους, όμως είναι τόσο ξεκάθαρες οι «φωτογραφικές» περιγραφές, που καθιστούν σαφές το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στους δύο πρώην στενούς συνεργάτες.

Του Γιώργου Παγάνη για την Κυριακάτικη Realnews

Μόλις πριν από λίγες ημέρες (στις 5 Αυγούστου) ο Μιχαλολιάκος έγραψε δηκτικά στον λογαριασμό του στο Twitter: «Κάποιοι “ξέχασαν” ΧΘΕΣ την επέτειο της 4ης Αυγούστου. Ο “εκδημοκρατισμός” είναι φανερός. Δίνουν εξετάσεις καλής συμπεριφοράς στο Σύστημα», αναφερόμενος στους «Έλληνες για την πατρίδα» που δεν «τίμησαν» την επέτειο της μεταξικής δικτατορίας με ανακοίνωση.

Παράλληλα, εναπομείναντες χρυσαυγίτες, που μέχρι τον περασμένο Μάιο έπιναν νερό στο όνομα του Κασιδιάρη, μοίραζαν σε γειτονιές της Αθήνας τρικάκια λευκού χρώματος πάνω στα οποία έγραφαν με μπλε έντονο χρώμα και κεφαλαία γράμματα: «Οι Έλληνες έχουν φωνή. Χρυσή Αυγή», απαντώντας ευθέως στις κατηγορίες του νεόκοπου ιδρυτή κινήματος και προσφάτως αναβαθμισμένου στην κολυμπήθρα του σαλβινικού εθνικισμού Ηλ. Κασιδιάρη περί ξεπερασμένης αντίληψης στα ηγετικά κλιμάκια του παλαιού του κόμματος. Παλαιοί χρυσαυγίτες που άφησαν τον μαίανδρο και τη σβάστικα για να «φορέσουν» περικεφαλαία με θώρακα και ασπίδα Αθηναίου οπλίτη στους Περσικούς Πολέμους (το νέο έμβλημα του κινήματος Κασιδιάρη) επαναλαμβάνουν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο φράσεις του νεαρού πολιτικού, για να πληγώσουν τον Μιχαλολιάκο και τους εναπομείναντες πιστούς του.

«Μια αληθινή εθνική αντιπολίτευση», είχε πει στη δημόσια διακήρυξη στις 21 Μαΐου ο Κασιδιάρης, ανακοινώνοντας ότι φεύγει από τη Χρυσή Αυγή. «Μια ισχυρή και σοβαρή φωνή ενάντια στα εθνομηδενιστικά σχέδια ολόκληρου του πολιτικού συστήματος», διακήρυξε, βάζοντας απέναντι και τη Χρυσή Αυγή του παλαιού του «αρχηγού». «Με επιφανή και σοβαρά στελέχη… από σήμερα ατενίζουμε μόνο το μέλλον», έλεγε, στέλνοντας μήνυμα σε όσους έμειναν πίσω στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη 50 «Το φιλί του Ιούδα».

Η αντιπαράθεση έχει όλες τις προϋποθέσεις, για να γίνει εκρηκτική, καθώς αμφότερες οι πλευρές δείχνουν ικανές να διοχετεύσουν υλικό από το κοινό «παρελθόν» ακόμα και στον χειρότερο εχθρό του συγκεκριμένου χώρου. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που παρακολουθούν την εξελισσόμενη αντιπαράθεση από κοντά, έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι με παρέμβαση ψυχραιμότερων «παλαίμαχων» κοινών φίλων τους, όμως η οργή του Μιχαλολιάκου για τον Κασιδιάρη παραμένει… ζωντανή. Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής έδωσε εντολή για να δημοσιευτεί ένα κείμενο στον ιστότοπο του κόμματος που αφορούσε κομματική εκδήλωση στις 15 Μαΐου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την «αιφνίδια» έξοδο του Κασιδιάρη.

Γράφει, λοιπόν, ο συντάκτης, που για πολλούς είναι ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος: «Τις ίδιες ημέρες, σκοτεινοί κύκλοι προετοίμαζαν τη διάσπαση της Χρυσής Αυγής ώστε να εξασφαλίσουν (έτσι πίστευαν και πιστεύουν ακόμα, αλλά θα διαψευστούν) το ότι η Χρυσή Αυγή θα παραμείνει εκτός Βουλής και στο περιθώριο της πολιτικής. Κάνουν λάθος και θα το διαπιστώσουν σύντομα! Η Χρυσή Αυγή, από τον Μάιο του 2020, έχει κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις και δεκάδες πολιτικές εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία προ του 9ου Συνεδρίου της από το οποίο θα προκύψει ένα σύγχρονο εθνικιστικό κίνημα απαλλαγμένο από πρόσωπα που έβαζαν τους εαυτούς τους πάνω από την Ιδέα» Στην ίδια γραμμή, πιστοί του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής αναδημοσιεύουν στο διαδίκτυο μια φωτογραφία από τις «ημέρες Βουλής», όπου ο Κασιδιάρης, μπροστά από τα έδρανα του κόμματος, όρθιος αγκαλιάζει και φιλάει στο μάγουλο τον τότε αρχηγό του. «Το φιλί του Ιούδα» σχολιάζουν με νόημα οπαδοί του Μιχαλολιάκου.

Στις 21 Ιουνίου, ο Κασιδιάρης παρουσίασε τα στελέχη του κινήματος που ίδρυσε, ρίχνοντας ένα ακόμα βέλος στη Χρυσή Αυγή και στονΜιχαλολιάκο. «Δεν χτυπήσαμε καμία πόρτα. Ανοίξαμε τηδική μας πόρτα και έσπευσαν ανιδιοτελώς χιλιάδες στελέχη», είπε, για να στείλει μήνυμα στη Χρυσή Αυγή ότι θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε η ηγεσία της στις εκλογές της 9ης Ιουλίου του 2019, δηλαδή να μπει στη Βουλή.

Σχεδόν ενστικτώδης ήταν η αντίδραση, λίγες ημέρες αργότερα, του περιβάλλοντος του Μιχαλολιάκου, όπου, μέσω του επίσημου ιστότοπου του κόμματός του, γράφτηκαν τα ακόλουθα σχετικά με τις εισηγήσεις για το επερχόμενο Συνέδριο: «Οι βασικές εισηγήσεις αφορούσαν ασφαλώς και ζητήματα οργανωτικά για τη νέα πορεία του κινήματος, που επιβάλλει κάθαρση και ανασύνταξη. Κάθαρση από στοιχεία μωροφιλόδοξα και τυχοδιωκτικά και ανασύνταξη με σκοπό μια νέα Χρυσή Αυγή, ακόμη περισσότερο δυνατή».Στην εκδήλωση της παρουσίασης του κινήματος Κασιδιάρη, ανάμεσα στους απόστρατους υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους γιατρούς και τους καθηγητές, ξεχώρισαν ο πρώην ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης που έφυγε από τη Χρυσή Αυγή διατυπώνοντας σοβαρότατες κατηγορίες για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του κόμματος, ο παλαιός καλαθοσφαιριστής και προπονητής Στηβ Γιατζόγλου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μαραθωνίου Αναστάσιος Ψαθάς, ο ηθοποιός Γιώργος Πετρόχειλος αλλά και άλλοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που στο παρελθόν βρίσκονταν στον κύκλο εμπιστοσύνης του Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι παλαιοί «συναγωνιστές» τούς είδαν στην παρουσίαση των «Ελλήνων για την πατρίδα» τους χαρακτήρισαν απαξιωτικά ως «περιφερόμενους». Σκωπτικά και στοχευμένα, πάλι από τον επίσημο διαδικτυακό χώρο της Χρυσής Αυγής, γράφτηκε (στις 30 Ιουλίου): «ΣτηΧρυσή Αυγή διασκεδάζουμε αφάνταστα με διάφορα “εθνικοπατριωτικά” δημοσιεύματα σχετικά με…αδικοχαμένα “ταλέντα” του χώρου, τα οποία δήθενδεν επέτρεψε η Χρυσή Αυγή να ξεδιπλώσουν τις πολιτικές αρετές τους. Γράφουν και μιλούν για ανθρώπους και καταστάσεις που δεν γνωρίζουν και το κακό με τους ρουφιάνους, πάντα, είναι ότι δεν λένε αυτά που ξέρουν αλλά όσα… φαντάζονται.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, έχουμε να τους θυμίσουμε ότι από τα σπλάχνα της Χρυσής Αυγής έχουν δημιουργηθεί ήδη τέσσερα κόμματα τα οποία τα έχει φάει το μαύρο σκοτάδι εν τη γενέσει τους. Και αυτό, όταν μάλιστα τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες και τα… μικρόφωνα, ενώ για τη Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της παραμένουν ερμητικά κλειστά! Ολοι,δε, εκείνοι που οφείλουν την όποια αναγνωρισιμότητά τους αποκλειστικά στη Χρυσή Αυγή και στους πολυετείς αγώνες του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, δεν καταφέρνουν απολύτως τίποτα με τις δικές τους δυνάμεις, εκτός από το να αποκαλύπτεται το πολιτικό τους κενό. Στο τέλος τούς περιμένει η… ανυπαρξία και να (παρα)μιλάνε για τα “λάθη” της Χρυσής Αυγής, που κατάφερε όσα οι ίδιοι δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν».

Ο αμέτοχος Παππάς Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον «εμφύλιο» ο Χρήστος Παππάς, πρώην βουλευτής,τυπικά υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου και ένας από τους «πρωταγωνιστές» του συγκεκριμένου χώρου, στο δημόσιο λόγο του, όπως τον εκφράζει στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, παραμένει αμέτοχος. Δηλώνει «εθνικιστής»και δεν «πυροβολεί» ούτε τη μία ούτε την άλλη πλευρά. Παράλληλα, σε σελίδες του συγκεκριμένου χώρου, δημοσιεύτηκε ότι τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο Κασιδιάρης επιχειρούν να σφραγίσουν συμφωνίες με σχήματα και κόμματα της ακροδεξιάς, σε μια προσπάθεια να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ό ένας από τον άλλον, όταν γίνουν εκλογές.

Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη η πληροφορία που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και ήθελε τον Κασιδιάρη να συναντιέται και να συζητά, σε πολύ καλό κλίμα, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την πρώην βουλευτή, νυν αρχηγό κόμματος και πρώην υποψήφια δήμαρχο Ραχήλ Μακρή. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πληροφορία ουδέποτε διαψεύστηκε από τους δύο πρωταγωνιστές. Πάντως, όπως επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές, τη μάχη για τις συμμαχίες και την επικράτηση την επόμενη ημέρα στην ακροδεξιά θα κρίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής και η απόφαση που θα λάβουν οι δικαστές θα λειτουργήσει σαν «καταλύτης»για κατηγορούμενους που θέλουν να ξαναβγούν στο προσκήνιο.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email