Σκέψου

Σκέψου

Νίκη της λογικής, ήττα της ακροδεξιάς: Οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα ως το Πάσχα

προσφυγικό

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

“Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν από τη Λέσβο όλοι οι πρόσφυγες”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον βρετανικό Guardian.

“Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που είναι εδώ αυτή τη στιγμή, προβλέπω ότι 6.000 θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα έως τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι ως το Πάσχα”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να υποδεχθεί πάνω από 1.500 ανθρώπους από τη Μόρια και τόνισε ότι είναι κρίσιμο οι πρόσφυγες της Μόριας να μεταφερθούν στον νέο προσωρινό καταυλισμό, αφήνοντας αιχμές για συγκεκριμένες κατηγορίες προσφύγων αλλά και ΜΚΟ, ότι ενθαρρύνουν τους πρόσφυγες να μην πάνε στη νέα δομή.

“Υπάρχουν ομάδες Αφγανών, και φοβάμαι ακόμα και κάποιοι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενθαρρύνουν χιλιάδες ανθρώπους να μην πάνε. Είναι αδιαπραγμάτευτο. Θα φύγουν από το νησί, αλλά πρέπει να πάνε μέσω αυτής της νέας δομής και να πάρουν πρώτα τα απαιτούμενα νομικά έγγραφα”, σημείωσε.

Η απόφαση της κυβέρνησης για συνολική μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα, εάν και εφόσον εφαρμοστεί, ικανοποιεί το πάγιο αίτημα πολλών ΜΚΟ, συλλογικοτήτων, οργανώσεων, αλλά και των προοδευτικών φωνών στο προσφυγικό, σε Ελλάδα και Ευρώπη, που από την πρώτη στιγμή πρότειναν ως βιώσιμη λύση τη μεταφορά των προσφύγων από τη Λέσβο στην ενδοχώρα, μακριά από το κολαστήριο της Μόριας.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email