Σκέψου

Σκέψου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει το «αίσθημα» για τους πρόσφυγες: Να σηκωθούν να φύγουνε

Άδωνις Γεωργιάδης Βουλή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ότι με τη φράση του «να σηκωθούν να φύγουνε» εκφράζει το αίσθημα για την δραματική κατάσταση των προσφύγων που κοιμούνται στο δρόμο χωρίς νερό και τροφή, δήλωσε σήμερα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Κι όμως, ενώ οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου γεννούν συναισθήματα συμπόνοιας και ενσυναίσθησης, ο κ. Γεωργιάδης, θεωρεί ότι η φράση «Να σηκωθούν να φύγουνε», είναι αυτή που εκφράζει το κοινό αίσθημα.

Τη στιγμή που παιδιά κοιμούνται σε σκουπίδια και νεκροταφεία, ο κ. Γεωργιάδης σε ένα κρεσέντο μισανθρωπιάς, που ήλπιζε ότι θα μετριάσει με τη φράση του «Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι», υποστηρίζει πως δεν αισθάνεται υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε τα σπίτια τους, η κυβέρνηση να τους χτίζει νέα.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά, δήλωσε για τους χιλιάδες πρόσφυγες που κοιμούνται στους δρόμους μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ:

«Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουν, να τους χτίζουμε καινούργια». «Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους».

Να υπενθυμίσουμε όμως στον υπουργό ότι σε αυτήν την πυρκαγιά, χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα ελάχιστα υπάρχοντά τους, ενώ όσοι έλειπαν από τον καταυλισμό την ώρα της φωτιάς, έχασαν τα πάντα.  Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, τώρα κοιμούνται στον δρόμο.

Και ο κ. Γεωργιάδης επιμένει να τους κατηγορεί ότι έκαψαν τους εαυτούς τους.

Ο κ. Γεωργιάδης, δεν εκφράζει το κοινό αίσθημα. Εκφράζει το αίσθημα μιας πολύ συγκεκριμένης μερίδας του πληθυσμού την οποία δεν θα χαρακτηρίσουμε.

Φτάνει να πούμε, ότι η κακή κυβερνητική διαχείριση στην εξωτερική πολιτική είναι αυτή που έχει οδηγήσει τον κ. Γεωργιάδη να πασχίζει να επανασυσπειρώσει το κοινό του με επιχειρήματα που το ιδεολογικό τους στίγμα ανήκει στην ακροδεξιά.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email