Σκέψου

Σκέψου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε ότι την άνοιξη η χώρα δεν είχε επαρκή τεστ κορονοϊού

Άδωνις Γεωργιάδης Βουλή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι προχώρησε τώρα στη διατίμηση των τεστ για κορονοϊό, καθώς το προηγούμενο διάστημα η χώρα δεν διέθετε επαρκή αριθμό τεστ.

Παρά το γεγονός ότι αίτημα για διατίμηση στις εξετάσεις για τον κορονοϊό και δωρεάν συνταγογράφησή του από τον ΕΟΠΥΥ, έχει τεθεί από τους πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την αρχή σχεδόν της πανδημίας, η κυβέρνηση επέμενα δια του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να δηλώνει μονότονα ότι «όποιος πρέπει να κάνει το τεστ, μπορεί».

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε το γιατί. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ (από την ώρα εκπομπής 2.46.00 έως 3.00.00) κλήθηκε να απαντήσει γιατί αποφασίστηκε τώρα η διατίμηση στα τεστ και τότε, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αν είχε επιβληθεί διατίμηση στα τεστ νωρίτερα, τότε υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξουν ελλείψεις τεστ. Ενώ τώρα υπάρχει επάρκεια τεστ και η επιβολή διατίμησης ήταν εφικτή.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, λίγο αργότερα, την ίδια θέση εξέφρασε και στο τηλεοπτικό δίκτυο OPEN, λέγοντας ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο, ήταν δύσκολο να επιβληθεί διατίμηση καθώς ήταν πολύ λίγες οι εταιρίες που παρήγαγαν τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο ίδιος ως υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς είναι αντίθετος με την επιβολή διατίμησης, το οποίο θεωρεί «σοβιετικό μέτρο», ωστόσο ο νόμος της αγοράς όσον αφορά τα τεστ για τον κορονοϊό «δεν λειτούργησε» όπως είχε συμβεί με την τιμή της μάσκας.

Και γι’ αυτό αναγκάστηκε η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να μειωθεί η τιμή τους.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, αν και ο ίδιος πιστεύει στον καπιταλισμό και τα κέρδη, «αυτή δεν είναι εποχή να βγάλουμε κέρδη», αλλά όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email