Σκέψου

Σκέψου

Ο Χρυσοχοΐδης επαίρεται για τα «τεράστια βήματα δημοκρατικού ελέγχου στην ΕΛ.Α.Σ και την ήπια αστυνόμευση»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Για την ικανότητα μνήμης και συναίσθησης της πραγματικότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναρωτιέται κάποιος ο οποίος διαβάζει το άρθρο του υπουργού στα «Νέα».

Κι αυτό γιατί ο ίδιος περιγράφει μία κατάσταση, άκρως διαφορετική από αυτή που αντικρύζουν οι περισσότεροι πολίτες της χώρας αναφορικά με τη δράση της Αστυνομίας. Πιο αναλυτικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετήθηκε με άρθρο του για όσα συνέβησαν την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στο πλήθος καταγγελιών για αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή αλλά και στις ντροπιαστικές εικόνες που αποτύπωναν την βία που δέχθηκαν οι πολίτες από τα όργανα της τάξης, κατά την διάρκεια των συμβολικών κινητοποιήσεων , τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ο υπουργός όχι μόνο δεν αναφέρθηκε σε όλα τα παραπάνω, αλλά στο άρθρο του γράφει το εξής:

«στην Αστυνομία έχουν γίνει τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού, δημοκρατικού ελέγχου και επιχειρησιακής προσαρμογής σε ήπια αστυνόμευση».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος και παρά τα βίντεο και τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν κατάχρηση εξουσίας από άνδρες της Αστυνομίας, κάνε λόγο για «κάθε νόμιμη προσπάθεια της Αστυνομίας να αποκαταστήσει, με μέτρο και συνέπεια, τη στοιχειώδη νομιμότητα στους καταλαμβανόμενους δρόμους και στις ασυλούχες πλατείες ή Ιδρύματα, αντιμετωπίζεται συστηματικά με αναπόδεικτους καταγγελτικούς μονολόγους για κρατικό αυταρχισμό και αστυνομική βία».

Όμως, ο ίδιος δεν σταμάτησε εκεί. Αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες και τις φωτογραφιες που καταγράφουν τον συγχρωτισμό των αστυνομικών δυνάμεων (τεκμηριώνεται απο φωτογραφίες ότι πολλοί μάλιστα αστυνομικοί δεν φορούσαν καν μάσκα) ισχυρίζεται ότι το μείζον πρόβλημα για την μετάδοση του κορονοϊου στην πορεία, μηδενίστηκε χάρη στην επέμβαση των αρχών καθώς πορεία δεν έγινε!

Είναι πια σαφές, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης επιχειρεί να διαστρεβλώσει τα πράγματα και να προκαλέσει σύγχυση.

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email