Σκέψου

Σκέψου

Ο Χρυσοχοΐδης στέλνει στον εισαγγελέα όσους αναρτούν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Χρυσοχοΐδης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στον εισαγγελέα θα παραπέμπονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσοι προβαίνουν δημοσίως σε αναφορές περί «θεωριών συνωμοσίας» που αφορούν τον κορονοϊό καθώς όλο και πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι αναρτήσεις στα social media και σε μικρής απήχησης ιστοσελίδες που αναφέρουν ότι η πανδημία δεν υπάρχει και πως όσα ζούμε εδράζονται σε άλλου είδους συμφέροντα που εξυπηρετούν κάποιους μεγαλοσχήμονες που αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου.

Μάλιστα στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι αναρτήσεις που παροτρύνουν τον κόσμο να μην φοράει μάσκες στους κλειστούς χώρους και να μην τηρεί τα προβλεπόμενα από τις υγειονομικές αρχές και την πολιτεία μέτρα προστασίας.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, δίνοντας εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να στείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο Διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

Βέβαια, δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να οδηγούνται στον εισαγγελέα και όσοι εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφορετικές ή επικριτικές απόψεις απέναντι στις κυβερνητικές πρακτικές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Επειδή μέχρι στιγμής το πολιτικό δεδικασμένο του κ. Χρυσοχοΐδη δεν αποκλείει κάτι τέτοιο, όπως με την απαγόρευση των διαδηλώσεων όπου ούτε κι εκεί μπορεί η κοινωνία να εκφράσει την αντίθεσή της, δεν θα εξέπληττε κανέναν αν τελικά ούτε τα social media μπορούσε κάποιος να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Αντιθέτως, είναι ένα  λογικό επακόλουθο όλων των προηγούμενων επιλογών του κ. Χρυσοχοΐδη.

Πληροφορίες από: Newsbeast

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email