Σκέψου

Σκέψου

Ο Έβρος… αποκάλυψε και “κόντρα” Δένδια – Παναγιωτόπουλου

Δένδιας Παναγιωτόπουλος;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αποστάσεις από τους χειρισμούς Παναγιωτοπούλου στην κρίση του ‘Εβρου φαίνεται ότι παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών, όπως φάνηκε σε συνέντευξή του στον ALPHA.

Εκεί, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών «έκανε άψογη δουλειά», αφήνοντας ουσιαστικά υπόνοιες για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε ερώτηση εάν όταν έφυγε η ελληνική παρουσία στην περιοχή πήγαν Τούρκοι, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι δεν είναι “παρατηρητής της συνοριακής γραμμής”, αλλά υπουργός Εξωτερικών που προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας στο επίπεδο της δραστηριότητας του.

«Το Υπουργείο το έκανε άψογα και με τον τρόπο που έπρεπε και τις δύο φορες…» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ενώ προηγουμένως είχε πει πως «υπάρχουν σαφείς ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που ξεκαθαρίζουν απόλυτα τα περί του εδάφους».

Σε ότι αφορά τον φράχτη:

«Είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε γρήγορα τον φράχτη στον Έβρο, ιδιαίτερα το νότιο κομμάτι που προχωράει τώρα. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του αναδόχου, επομένως θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και δυστυχώς αναπαράχθηκαν και από ελληνικά μέσα, δεν έχουν καμία σχέση με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος.

«Βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και οι εικόνες που έχουν να κάνουν με συρματοπλέγματα και άλλες τέτοιου είδους εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή του φράχτη είναι από άλλες περιοχές και όχι από την επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου» είπε.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει συνεργασία τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας για την κατασκευή του φράχτη είπε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την κατασκευή του φράχτη. «Ζήτημα να ρωτήσουμε τον οποιονδήποτε για το κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν τίθεται» υπογράμμισε.

Η κρίση στον Έβρο, έχει αναμφίβολα αποκαλύψει μία διγλωσσία εντός της κυβέρνησης, η οποία από τη μία αποστέλλει επίσημο διάβημα προς την Τουρκία και από την άλλη σπεύδει να διαψεύσει τα πάντα, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητά επίσημη ενημέρωση.

Πηγή: Libre

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email