Σκέψου

Σκέψου

Ο Καλλιάνος «κρεμά» την κυβέρνηση: «Ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση»

Καλλιάνος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Οι προσπάθειες του κ. Χαρδαλιά να αποποιηθεί μερίδιο ευθύνης για τον κρατικό ανεπαρκή χειρισμό στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, φαίνεται να αντικρούονται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη!

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης κατά των χειρισμών της κυβέρνησης για την τραγωδία στην Εύβοια, με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο να δίνει τη δική του απάντηση σχετικά με όσα ισχυρίστηκε χθες ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη ότι η κυβέρνηση δεν είχε τη σωστή μετεωρολογική πρόβλεψη.

Ο κύριος Καλλιάνος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, υπαινίσσεται ότι οι ευθύνες για την χθεσινή τραγωδία ανήκουν στον κ. Χαρδαλιά και την κυβέρνηση.

Ο κ. Καλλιάνος σημειώνει τα εξής:

Επειδή με ρωτάτε πολλοί, οφείλω να απαντήσω. Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την #Εύβοια.

Προσωπικά έβλεπα ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή (χάρτες αστάθειας) και έστειλα εκ των υστέρων τα αποδεικτικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω ποιος εδωσε την πρόγνωση για 63mm στον κ.Χαρδαλιά!

ΥΓ : Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!

Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος.

Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email