Σκέψου

Σκέψου

Ο κόσμος έχει βουίξει και ο κ. Μηταράκης επιμένει ότι δεν γίνονται παράνομα pushbacks

ασυνόδευτα προσφυγόπουλα καταγγελία για κακοποίηση

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ακόμα και εάν οι NY Times έχουν γράψει για τα παράνομα pushbacks της Ελλάδας, ακόμα και αν στο CNN επέμεναν να ρωτούν τον κ. Μητσοτάκη για αυτά, ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκης επιμένει να αρνείται ότι υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στο Politico υποστήριξε: “Η Ελλάδα φρουρεί τα σύνορά της με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Δεν γίνονται pushbacks. Καταφέραμε να μειώσουμε τις ροές χάρη στη συνεχή παρουσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής και του ελληνικού Ναυτικού στη θάλασσα, δείχνοντας σαφώς ότι η χώρα έχει σύνορα”.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης ζήτησε να υπάρξει καταμερισμός των βαρών λέγοντας ότι “εάν δεν ικανοποιηθεί η ανάγκη για δίκαιη κατανομή βάρους, τότε το πρόβλημα δεν επιλύεται. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη επιλογή”

Τέλος για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε μέλη ΜΚΟ ο ίδιος τόνισε ότι “οι ΜΚΟ που επικοινωνούν με την Τουρκία και συντονίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει ένα πλοίο στα ελληνικά νησιά, δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι προσφέρουν βοήθεια, αποτελούν ένα δακτύλιο εμπορίας ανθρώπων”.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email