Σκέψου

Σκέψου

Ο Όλαφ Σολτς υποψήφιος καγκελάριος για το SPD

Ολαφ Σολτς

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Τον υπουργό Οικονομικών σχεδιάζουν να προτείνουν οι Σοσιαλδημοκράτες ως υποψήφιο του κόμματός τους στις εκλογές του 2021, ωστόσο ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ρόδα. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter η συμπρόεδρος του SPD, Σάσκια Εκσεν, η επιλογή «μπορεί να αιφνιδιάσει μερικούς» αλλά ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να δείξουν εμπιστοσύνη.

Ο 62χρονος Σολτς, που βρίσκεται στη δεξιά πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών, θα έχει να αντιμετωπίσει έναν άγνωστο προς το παρόν αντίπαλο από το κεντριοδεξιό μπλοκ της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφια το επόμενο φθινόπωρο.

Πρώην δήμαρχος του Αμβούργου ο Σολτς ανέβαλε το υπουργείο Οικονομικών πριν από δυο χρόνια ακολουθωντας το γενικό συντηρητικό πλαίσιο που είχε θέσει ο προκάτοχός του, μέχρι που η πανδημία ανάγκασε τη Γερμανία να αλλάξει πορεία. Θεωρείται γενικώς αποδεκτός, ο πολιτικός που μπορεί να τα πάει καλά με τους περισσότερους συναδέλφους του, ακόμα και με τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, που θεωρείται πιθανός υποψήφιος του δεξιού μπλοκ Χριανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών.

Ωστόσο, το κεντροαριστερό κόμμα δύσκολα θα ανέβει αυτή την ανηφόρα. Ήδη σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του έχουν συρρικνωθεί από το 20,5% που ήταν στις εκλογές του 2017 περίπου στο 15% σήμερα και στις επόμενες εκλογές, εκτός από τη Δεξιά θα έχει να αντιμετωπίσει, από τα αριστερά, το αναζωογονημένο κόμμα των Πρασίνων.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email