Σκέψου

Σκέψου

Ο Πέτσας πετά τη «μπάλα στην εξέδρα» για την έγγραφη συμφωνία με τη Τουρκία

Στέλιος Πέτσας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Με… ήξεις αφήξεις απαντά η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της, κ. Στέλιου Πέτσα, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που έχει εγείρει το άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο ο ίδιος κάνει λόγο για έγγραφη συμφωνία με Τουρκία και Γερμανία.

Στο άρθρο του πρωθυπουργού, που δημοσιεύθηκε ενόψει της σημερινής συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν, στην οποία στηρίζει πολλά η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε «όλο αυτό το διάστημα ήμουν πάντα έτοιμος για ανοιχτό διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να ενεργήσει ως μεσολαβητής, ξεκινήσαμε τις συνομιλίες με καλή πίστη και αναζητήσαμε κοινό έδαφος. Κάναμε ακόμη και γραπτή συμφωνία. Για να μάθουμε στο τέλος και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες πως η Τουρκία είχε δημοσιοποιησεί αυτές τις άτυπες αλλά εμπιστευτικές συζητήσεις».

Ο Στέλιος Πέτσας, έπειτα από την οξύτατη κριτική που δέχεται από το πρωί η κυβέρνηση εξαιτίας του άρθρου του κ. Μητσοτάκη, απαντά με υπεκφυγές στον Αλέξη Τσίπρα, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε τα εξής:

«Περιμέναμε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά σε όλους τους Έλληνες ότι το κοστούμι που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, του πέφτει μεγάλο. Για ακόμα μια φορά ψεύδεται ασύστολα. Ο διπλωματικός του σύμβουλος είχε ενημερωθεί από τη διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού για όλα τα τεκταινόμενα στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο. Όταν ο ίδιος συναντούσε μόνος του τον κ. Ερντογάν δεν θυμόμαστε να είχε ενημερώσει κανέναν στην αντιπολίτευση» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εξηγήσεις ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από τον διεθνή Τύπο για μείζονος σημασίας πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε κρίσιμα εθνικά θέματα» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Facebook και τονίζει: «Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Διεξάγει μυστική διπλωματία και χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, φοβούμενος πάντα μην απογοητεύσει το κόμμα του και την εκλογική του πελατεία».

«Έστω και τώρα λοιπόν, έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα για το έγγραφο που υπέγραψε εν κρυπτώ με την Τουρκία και τους όρους στους οποίους η Ελλάδα δεσμεύθηκε», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μυστική διπλωματία τον κατηγόρησε νωρίτερα και η Φώφη Γεννηματά. «Από άρθρα του Πρωθυπουργού στον διεθνή τύπο, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία κατά την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου. Ο κ. Μητσοτάκης το απέκρυψε και από τα κόμματα και από τον Ελληνικό λαό. Ζητούμε το κείμενο της συμφωνίας να δοθεί αμέσως στα πολιτικά κόμματα.

Επιβεβαιώνεται ότι ασκεί επικίνδυνη μυστική διπλωματία. Χειρίζεται τα θέματα μόνος του, χωρίς κανείς να του έχει δώσει λευκή επιταγή. Έχει αποκλειστικά την ευθύνη για τους χειρισμούς και τα αποτελέσματα.

Επιτέλους που το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Ως εδώ και μη παρέκει» αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε δική του ανακοίνωση το ΚΚΕ ζητά από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο της «έγγραφης συμφωνίας».

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email