Σκέψου

Σκέψου

Ο ποδοσφαιρικός αλτρουισμός του Αλνταΐρ

αλνταιρ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αν έπρεπε να φτιάξουμε μία ”Hall of Fame” εντεκάδα της Roma η άμυνα μάλλον θα ξεκινούσε με τον Aldair. Λίγοι υπηρέτησαν τόσο πιστά της φανέλα της ομάδας της πρωτεύουσας της Ιταλίας και με τέτοια ποδοσφαιρική ποιότητα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετεγγράφηκε εκεί από τη Benfica το 1990 και αποχώρησε μετά από 13 χρόνια και 330 συμμετοχές ως ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας.

Πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα που εκπλήρωνε με επιτυχία, είχε μεγάλη ικανότητα να κατεβάζει τη μπάλα και να οργανώνει το παιχνίδι. Ο διεθνής Βραζιλιάνος (80 συμμετοχές, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο, 2 Copa America) ήταν ο στυλοβάτης στην άμυνα των Ρωμαίων, με όποιον παρτενέρ και να είχε δίπλα του. Ξεκάθαρα η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το ιστορικό πρωτάθλημα της ομάδας το 2001, που είναι και το τελευταίο μέχρι σήμερα.

Ο Aldair λατρεύτηκε από τους οπαδούς της ομάδας και τιμήθηκε ουκ ολίγες φορές. Ένας από τους λόγος που εκτιμήθηκε η παρουσία του ήταν ο αλτρουισμός του. Το 1999 ως αρχηγός της Roma αποφάσισε να παραχωρήσει το περιβραχιόνιο στον νεαρό Francesco Totti με δική του πρωτοβουλία. Αρκετά χρόνια αργότερα πρότεινε στη διοίκηση της ομάδας να δώσει το νούμερο ”6” που είχε αποσυρθεί προς τιμή του, στον Kevin Strootman.

Πηγή: @kathekyriaki

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email