Σκέψου

Σκέψου

Ο πρόεδρος δεν θέλει να ακούει ότι… λέει ψέματα

Τραμπ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα συνέντευξη Τύπου και έφυγε από την αίθουσα, όταν δημοσιογράφος τον προκάλεσε να ομολογήσει την αλήθεια για ένα ψέμα που έχει ήδη πει πάνω από 150 φορές.

Ο αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του σε κλαμπ γκολφ ιδιοκτησίας του στο Νιου Τζέρσι, ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι αυτός ήταν που ενέκρινε ένα πρόγραμμα για την περίθαλψη των βετεράνων, προσθέτοντας μάλιστα την εξής υπερβολή: «Προσπαθούν να τον εγκρίνουν επί δεκαετίες και δεκαετίες και δεκαετίες και κανέναν πρόεδρος δεν το είχε καταφέρει μέχρι τώρα»

Στην πραγματικότητα ο νόμος έχει υπογραφεί από τον Μπαράκ Ομπάμα το 2014,μετά από διακομματική πρωτοβουλία δυο γερουσιαστών που ο Τραμπ δεν έχει σε καθόλου υπόληψη: τον Μπέρνι Σάντερς και τον αποβιώσαντα πρόσφατα Ρεπουμπλικανό Τζον ΜακΚειν.

Αυτό που ο Τραμπ υπέγραψε το 2018 ήταν επέκταση αυτού του προγράμματος περίθαλψης για να καλύπτονται περισσότερες κατηγορίες βετεράνων.Ωστόσο αντί να πει τα πράγματα ως έχουν, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιλέξει να επαναλαμβάνει ότι αυτός έγραψε τον νόμο και πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι προκάτοχοί του «εδώ και 50 χρόνια».

«Γιατί συνεχίζεται και λέτε ότι εσείς εγκρίνατε τον νόμο;» τον ρώτησε η διαπιστευμένη στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφος του CBS, Πώλα Ριντ. Και ενώ ο Τραμπ προσπάθησε να αγνοήσει την ερώτηση δίνοντας σε άλλον δημοσιογράφο τον λόγο, η Ριντ επέμενε: «Λέτε ότι περάσατε τον νόμσο. Εχει ψηφιστεί από το 2014… Είναι μια λανθασμένη δήλωση, κύριε»

Ο Τραμπ σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά είπε: «Εντάξει. Σας ευχαριστώ όλους»… γύρισε την πλάτη του και έφυγε από την αίθουσα υπό τους ήχους του τραγουδιού «YMCA»

Ηταν ίσως η πρώτη φορά που κάποιος τον προκάλεσε γι αυτό τον ισχυρισμό του, σχολιάζει το CNN, ένα ψέμα που έχει πει πάνω από 150 φορές.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email