Σκέψου

Σκέψου

Ο πρώην χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός πίσω από το κίνημα «Όχι στις μάσκες»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στο κίνημα κατά των μασκών στα σχολεία πρωτοστατεί ο πρώην χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός

Την τιμητική τους είχαν νωρίτερα οι γνωστοί “μασκομάχοι”, οι οποίοι με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων έδωσαν τη δική τους παράσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από αυτές δεν έλειπε και ο γνωστός υπόδικος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος φαίνεται να πρωτοστατεί στο κίνημα “όχι στις μάσκες”.

Όπως θα δείτε και εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες, σε σχολείο στο Παγκράτι πετάχτηκαν τρικάκια του ακροδεξιού “ΕΛΑΣΥΝ” του Λαγού, με κεντρικό μήνυμα “αρνούμαι τη σκλαβιά της μάσκας”. Όπως θα δείτε και εσείς στο τρικάκι αναγράφεται και το σύνθημα “κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο” ενώ πιο κάτω είναι και το όνομα του πρώην χρυσαυγίτη.

Φαίνεται πως ο υπόδικος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Λαγός, όχι μόνο αναζητά ψήφους απευθυνόμενος σε ακροατήριο που αντιτίθεται με την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία, αλλά πρωτοστατεί και στο κίνημα με τις παράλογες διεκδικήσεις.

Άλλωστε και το ίδιο το ακροδεξιό “ΕΛΑΣΥΝ”, στην ιστοσελίδα διαφημίζει τον αγώνα κατά της μάσκας, ενώ καθοδηγεί και τον κόσμο με ανάρτηση μέσα στο ιστότοπο να κατεβάσουν ένα εξώδικο που μπορούν να στείλουν οι ενδιαφερόμενοι στον Διευθυντή του σχολείου του παιδιού τους για να μπορέσει αυτό να μπει στο χώρο διδασκαλίας χωρίς μάσκα.

Αντίσταση “στην τυραννία της μάσκας”

Το περασμένο Σάββατο, διεξήχθη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη μάσκας, η οποία και δεν ήταν η πρώτη με αντίστοιχο σύνθημα καθώς είχαν προηγηθεί και άλλες. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις κατά της μάσκας σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Καθημερινής”, μετέχουν ακροδεξιά κόμματα όπως το ΕΛΑΣΥΝ του υπόδικου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το άνοιγμα των σχολείων είναι το ορόσημο όσων αντιδρούν για τη μάσκα και ενδεικτικά, το κόμμα ΕΛΑΣΥΝ του Γιάννη Λαγού την αποκαλεί ημερομηνία αντίστασης “στην τυραννία της μάσκας”.

Το ακροδεξιό κόμμα πανηγυρίζει για αυτή την αναφορά στην εφημερίδα, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του στην οποία αναφέρει ότι “την ‘τιμητική’ τους είχαν η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. και ο Γιάννης Λαγός στο χθεσινό κυριακάτικο φύλλο της ‘Καθημερινής’ τονίζοντας παράλληλα ότι “ήδη από την άνοιξη του 2020, ήταν οι μόνες φωνές που διαμαρτύρονταν, αντιδρούσαν και αγωνίζονταν ενάντια στην τυραννία της μάσκας και την κορονοϋστερία”.

Έχουν θητεύσει στη Χρυσή Αυγή οι “μπροστάρηδες ” στον αγώνα κατά της μάσκας

Στον “ανένδοτο” αγώνα κατά της μάσκας φαινεται πως πρωτοστατούν προσωπικότητες που είτε έχουν “διαπρέψει” με τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Λαγός, είτε έχουν θητεύσει στο ναζιστικό μόρφωμα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στον αγώνα κατά της μάσκας πρωτοστατεί επίσης μια πρώην χρυσαυγίτισσα και εκλεκτή του Κασιδιάρη.

Στη Χρυσή Αυγή έχει θητεύσει η φερόμενη ως διοργανώτρια των διαμαρτυριών που γίνονται με το “ψεκασμένο” σύνθημα “όχι μάσκα στα σχολεία”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης, η Μαρία Θεοχαρίδου ήταν υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Χρυσή Αυγή το 2019, όπως και με τη δημοτική παράταξή της το 2014. Η ίδια πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις “ψεκασμένων” κατά της μάσκας στα σχολεία, και συγκεκριμένα στη συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μ. Θεοχαρίδου φαίνεται να έχει προσχωρήσει στο μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ερωτηθείσα για το αν θα στείλει το παιδί της στο σχολείο, ανέφερε: “Θα κάνουμε αποχή, δεν θα στείλουμε καθόλου τα παιδιά στο σχολείο”.

Πηγή: The Toc

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email