Σκέψου

Σκέψου

Ο πρωθυπουργός πήγε στο Καρά Τεπέ και είδε ότι «η νέα δομή είναι πολύ καλύτερη από τη Μόρια»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη Λέσβο, επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ, όπου για ακόμη μία φορά κατέδειξε ότι όχι μόνο η κυβέρνησή του έχει έλλειμμα ενσυναίσθησης, αλλά και ο ίδιος παρουσιάζει πλήρη απουσία συναίσθησης της πραγματικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ξεναγήθηκε στο σημείο από τον υπουργό Μετανάστευσης κι Ασύλου Νότη Μηταράκη, δήλωσε ότι «η νέα δομή είναι πολύ καλύτερη από αυτή που υπήρχε στη Μόρια και βρίσκονται σε αυτή σίγουρα πολύ λιγότεροι από το πόσοι ήταν πριν από ένα χρόνο».

Κι όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας ευρωπαίος ηγέτης, χρησιμοποίησε συγκριτικό βαθμό του επιθέτου «καλός» για να περιγράψει σκηνές στις οποίες διαμένουν άνθρωποι, και με την πρώτη βροχή λασπώνουν κι αφήνουν εκτεθειμένα στο κρύο και την παγωνιά παιδικά κορμιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δεν είδε πως σε αυτή τη δομή, χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν θέρμανση και ζεστό νερό και αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν είδε την εξαθλίωση και τη ντροπή.

Δεν είπε αντικρίζοντας το σημείο ότι πρόκειται για τη ντροπή της Ευρώπης. Είπε ότι «η νέα δομή είναι πολύ καλύτερη από αυτή που υπήρχε στη Μόρια».

Κι όλα αυτά γιατί πήγε με ένα τζιπ και έμεινε λίγη ώρα, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος την αλλαγή του χρόνου θα την περάσει κάπου ζεστά με την οικογένειά του.

Γι’ αυτόν, ήταν μία ακόμη επίσκεψη, για 7.500 ανθρώπους, είναι η ζωή τους.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email