Σκέψου

Σκέψου

Ο πρωθυπουργός ξέχασε τότε που ο Κουμουτσάκος έλεγε: «Μην τολμήσετε 12 μίλια στο Ιόνιο» 

Μητσοτάκης Βουλή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μάλλον ασθενής είναι η μνήμη του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως φανερώνει η σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή όπου ανακοίνωσε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας προς δυσμάς από τα έξι στα 12 ναυτικά μίλια, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί άσκηση ενός ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού μας δικαιώματος σύμφωνα με το άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ξεχνά (;) ωστόσο τις δηλώσεις του τότε τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, τον Οκτώβρη του 2018, που κατηγορούσε τον Νίκο Κοτζιά για «έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης» με αφορμή την προαναγγελία εκ μέρους του απελθόντος υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας από τα 6 στα 12 μίλια.

Τότε, ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωνε κατηγορηματικά ότι μία τέτοια ενέργεια τμηματικής επέκτασης θα υπέσκαπτε «τις θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής» και θα «έδινε τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει ότι το Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι είναι ειδική περίπτωση».

Σήμερα βέβαια, 2 μόλις χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να στρέψει τα βλέμματα κάπου αλλού εκτός από το Αιγαίο καθώς ο πατριωτισμός που έσπειρε προεκλογικά δεν έχει ευοδωθεί αλλά απεναντίας η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο εξαιτίας των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email