Σκέψου

Σκέψου

Ο Θεοχάρης δεν απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου στο ΒΒC για τον αριθμό των κρουσμάτων

Θεοχάρης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι αρμόδιες βρετανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» στο Ηνωμένο Βασίλειο από αυτά τα νησιά.

Ο Χάρης Θεοχάρης ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης από δημοσιογράφο του BBC γι’ αυτό ακριβώς το θέμα και για το αν αυτά τα συγκεκριμένα επτά νησιά ξεπερνούν τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων (κάτι το οποίο δεν προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας), το οποίο είναι και το σχετικό όριο που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να μπαίνουν σε καραντίνα οι βρετανοί ταξιδιώτες μετά την επιστροφή τους.

Ο υπουργός Τουρισμού απέφυγε να δώσει αριθμούς, λέγοντας ότι θα επανέλθει, αλλά η δημοσιογράφος – που έκανε τη δουλειά της με τέτοιον τρόπο που δεν θύμιζε σε τίποτα την πλειοψηφία των συναδέλφων της στη χώρα μας – τον ρώτησε αν τα κρούσματα είναι λιγότερα από 20 ανά 100.000 κάτοικοι, που είναι και το όριο που έχει θέσει για καραντίνα η βρετανική κυβέρνηση. «Σε πολλά απ’ αυτά τα νησιά, ναι φυσικά», απάντησε σχεδόν ψελλίζοντας ο κ. Θεοχάρης.

Η δημοσιογράφος επανήλθε, τονίζοντας πως δεν βγάζει νόημα τότε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μπαίνουν οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ’ αυτά νησιά σε καραντίνα, γιατί το όριο είναι 20 κρούσματα ανά 100.000 κάτοικοι. «Δεν θα σχολιάσω τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης» και επέμεινε ότι οι ελληνικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς όπου είναι απαραίτητο στα νησιά και ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες».

«Γιατί δεν σχολιάζετε», επέμεινε η δημοσιογράφος και ο Χάρης Θεοχάρης απάντησε: «Δεν υπάρχει λόγος, το μόνο που λέω είναι ότι μοιραζόμαστε τις πληροφορίες μεταξύ μας και είναι δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης να πάρει τέτοιες αποφάσεις».

Πηγή: Altsantiri

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email