Σκέψου

Σκέψου

Όχι. Τον Παύλο ΔΕΝ τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο και ο Ρουπακιάς ΔΕΝ ήταν ράκος

Παύλος Φύσσας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα. Για όλους εμάς, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα.

Η δολοφονία του Παύλου ήταν πολιτική

Η δολοφονία του Παύλου ήταν ένα ακόμη ειδεχθές έγκλημα του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, που με την ανοχή των αρχών και της Πολιτείας, δρούσε ανενόχλητη με τα τάγματα εφόδου της να σεργιανάνε τις νύχτες σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο. Είχε ήδη άλλωστε προηγηθεί τον Ιανουάριο του 2013, η δολοφονία του 27χρονου εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς και πέντε ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου, τη 12η Σεπτεμβρίου, η οργανωμένη από τάγματα εφόδου (με περισσότερα από 30 άτομα) επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα (καρφιά κλπ).

Την επόμενη μέρα, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για τον Ρουπακιά και την εμπλοκή του με τη Χρυσή Αυγή, οι περισσότεροι προσπάθησαν να κρατήσουν μία επιφυλακτική στάση μέχρι να σιγουρευτούν. Όχι όμως όλοι. Ακόμη κι αν σταδιακά οι πληροφορίες για τους χρυσαυγίτες και το τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι άρχισαν να επιβεβαιώνονται, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ είχε ήδη προεξοφλήσει τη δολοφονία του Παύλου και να καλύψει την είδηση ότι «τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο».

Ο Ρουπακιάς είναι δολοφόνος

Κάτι άλλο που επίσης μας είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι ένας στυγερός δολοφόνος, ο οποίος στην απολογία του κατά τη διάρκεια της δίκης εμφανίστηκε προκλητικός και με αστείες δικαιολογίες, δίνοντας μία έωλη εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης – 18ης Σεπτεμβρίου 2013, υποστηρίζοντας αμετανόητος ότι επρόκειτο για μία απλή ανθρωποκτονία και ότι ο Παύλος έσκυψε και το μαχαίρι τον πήρε στην καρδιά.

Ούτε όμως αυτό ήταν ξεκάθαρο σε όλους: Το 2015, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην εκπομπή του, θέλησε να σχολιάσει το ξέσπασμα της μάνας του Παύλου Φύσσα εναντίον του δολοφόνου του παιδιού της, Γιώργου Ρουπακιά, κατά τη διάρκεια της δίκης. Ο Κων/νος Μπογδάνος λοιπόν λέει σε ζωντανή μετάδοση: «Είπαμε για τραμπούκους, η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και -σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο- λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του αντέδρασε. Από την άλλη μια μάνα -τα είδατε και χθες- είναι λυτή. Και γερνάει και του λέει δεν θα ησυχάσω αν δεν σε κρεμάσω. Καταλαβαίνετε πως είναι ολίγον κάπως».

Ναι κι όμως. Είπε για τη Μάγδα Φύσσα ότι είναι λυτή και για τον Ρουπακιά ότι είναι ράκος, που σήμερα είναι ελεύθερος.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου και λίγες ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης, κάνουμε σαφές ότι δεν θα ξεχάσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε τις προσπάθειες ξεπλύματος ενός νεοναζιστικού μορφώματος που θέρισε ζωές και έσπειρε τον τρόμο. Τις κατά καιρούς συντονισμένες προσπάθειες μίας άτυπης νομιμοποίησής τους στα μάτια της κοινωνίας και τις φαντασιώσεις για μία… σοβαρή Χρυσή Αυγή.

Οι αγώνες μας κατά του θεσμικού ρατσισμού και του φασισμού δεν θα σταματήσουν, όσο κάποιοι προσπαθούν να τα αναστήσουν!

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email