Σκέψου

Σκέψου

Οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι με δικαιώματα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

“Η κυβέρνηση μας αγνοεί ως εργαζόμενους, επαγγελματίες και σημαντικό κλάδο της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα. Δεν έχει κάνει ως τώρα τίποτε για να μας στηρίξει πραγματικά και δεν έχει παρουσιάσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την επόμενη μέρα, που να μας περιλαμβάνει όλους, χωρίς εξαιρέσεις και μικροϋπολογισμούς.

[…] Το επίδομα των 800 ευρώ, ακόμα και μετά από τις κινητοποιήσεις μας, ακόμα δεν καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων μας. Το ΥΠΠΟΑ, ασχολείται με ανακοινώσεις για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, τις εργασίες στο Τατόι, και υπόσχεται ελάχιστα ανεπαρκή χρήματα για διαγωνισμούς σεναρίου. Αλλά δεν έχει κάνει το πιο σημαντικό: δεν έλαβε μέτρα ανακούφισης και δεν επεξεργάστηκε ως τώρα έναν οδικό χάρτη, ένα πραγματικό σχέδιο κι ένα χρονοδιάγραμμα για την μετά- καραντίνα εποχή”.

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των καλλιτεχνών που περιλαμβάνει έως τώρα πάνω από 700 υπογραφές προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών. Μάλιστα, υπάρχει και και ψήφισμα  που έχουν υπογράψει μεταξύ άλλων: Μ. Δούκα, Ρ. Γαλανάκη, Γ. Κιμούλη, Γ. Τσεμπερόπουλου, Χρ. Σαπουτζή, Γ. Αγγελάκα, Ιωάν. Καρυστιάνη,Γ. Νταλάρα, Ν. Κυπουργού, Κ. Αρζόγλου, Λ. Παπαληγούρα, Π. Παυλίδη, Σ. Μάλαμα, Γ. Νέγκα, Μ. Σάττι, Π. Τσαρούχα, Φ. Δεληβοριά, Γ. Αναστασάκη, Ρ. Πιττακή, Θ. Καραμουρατίδη, Τάνιας Τσανακλίδου, Ά. Σακελλαρίου, Σ. Τζουμέρκα, Άν. Μαρία Παπαχαραλάμπους, Π. Δεντάκη, Στ. Γουλιώτη κ.α.

Οι καλλιτέχνες παραμένουν αόρατοι από την κυβέρνηση, σα να μην επρόκειτο για ανθρώπους με δικαιώματα. Η κρίση αυτή, δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ακόμα ένα βάναυσο χτύπημα για την εργατική τάξη. Κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω, όπως συνέβη μετά το 2009.

Οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι (2020)

"Η κυβέρνηση μας αγνοεί ως εργαζόμενους, επαγγελματίες και σημαντικό κλάδο της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα. Δεν έχει κάνει ως τώρα τίποτε για να μας στηρίξει πραγματικά και δεν έχει παρουσιάσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την επόμενη μέρα, που να μας περιλαμβάνει όλους, χωρίς εξαιρέσεις και μικροϋπολογισμούς.[…] Το επίδομα των 800 ευρώ, ακόμα και μετά από τις κινητοποιήσεις μας, ακόμα δεν καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων μας. Το ΥΠΠΟΑ, ασχολείται με ανακοινώσεις για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, τις εργασίες στο Τατόι, και υπόσχεται ελάχιστα ανεπαρκή χρήματα για διαγωνισμούς σεναρίου. Αλλά δεν έχει κάνει το πιο σημαντικό: δεν έλαβε μέτρα ανακούφισης και δεν επεξεργάστηκε ως τώρα έναν οδικό χάρτη, ένα πραγματικό σχέδιο κι ένα χρονοδιάγραμμα για την μετά- καραντίνα εποχή".Αυτά γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των καλλιτεχνών που περιλαμβάνει έως τώρα πάνω από 700 υπογραφές προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών. Μάλιστα, υπάρχει και και ψήφισμα (https://bit.ly/2SvSDSW) που έχουν υπογράψει μεταξύ άλλων: Μ. Δούκα, Ρ. Γαλανάκη, Γ. Κιμούλη, Γ. Τσεμπερόπουλου, Χρ. Σαπουτζή, Γ. Αγγελάκα, Ιωάν. Καρυστιάνη,Γ. Νταλάρα, Ν. Κυπουργού, Κ. Αρζόγλου, Λ. Παπαληγούρα, Π. Παυλίδη, Σ. Μάλαμα, Γ. Νέγκα, Μ. Σάττι, Π. Τσαρούχα, Φ. Δεληβοριά, Γ. Αναστασάκη, Ρ. Πιττακή, Θ. Καραμουρατίδη, Τάνιας Τσανακλίδου, Ά. Σακελλαρίου, Σ. Τζουμέρκα, Άν. Μαρία Παπαχαραλάμπους, Π. Δεντάκη, Στ. Γουλιώτη κ.α.Οι καλλιτέχνες παραμένουν αόρατοι από την κυβέρνηση, σα να μην επρόκειτο για ανθρώπους με δικαιώματα. Η κρίση αυτή, δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ακόμα ένα βάναυσο χτύπημα για την εργατική τάξη. Κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω, όπως συνέβη μετά το 2009. #ThinkRadical #ThinkAlternative #ThinkProgressive

Gepostet von ROSA am Samstag, 2. Mai 2020

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email