Σκέψου

Σκέψου

Οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Από την αρχή της πανδημίας, φαίνονταν ότι ένα από τα προβλήματα που θα είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι να συμμαζέψει κάπως την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία για λόγους που υπερβαίνουν την επιστήμη αρνούνταν να συμμορφωθεί με τα στοιχειώδη υγειονομικά πρωτόκολλα.

Του Δημήτρη Χριστόπουλου

Διαρκείς παλινωδίες στο όνομα του πολιτικού κόστους και της ιδεολογικής αγκύλωσης του θρησκευόμενου κόσμου χαρακτήρισαν την πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά τελικά κάτι καταφέραμε, με το Λόγο να επιβάλλεται της Πίστης και της θρησκοληψίας.

Στη δεύτερη φάση που διάγουμε πλέον θα περίμενε κανείς ο Λόγος θα είχε θωρακιστεί έναντι των αντιπάλων του και η προσπάθεια απέναντι στον σκοταδισμό θα ξεκινούσε από ευνοϊκότερο συσχετισμό. Κι όμως, δύο υπουργοί της κυβέρνησης με τις πράξεις τους το διαψεύδουν.

Το να ζητάς από έναν λαό να κλείνεται σπίτι του, να υποφέρει οικονομικά και να αλλάξει τη δημόσια ζωή του επιβάλλοντας κυρώσεις και την ίδια στιγμή να φιλάς χέρια παπάδων είναι αχαρακτήριστη ντροπή. Και η ζωή συνεχίζεται σα να μην έγινε τίποτε έστω για τα προσχήματα.

Η πεμπτουσία της ανοησίας, της υποκρισίας και της επικινδυνότητας συνάμα.

Ένας μεγάλος θεωρητικός του συντηρητισμού, ο Ζοζέφ Ντε Μεστρ, έγραψε πριν από δύο αιώνες περίπου πως “οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν”.

Λυπάμαι που έχει δίκιο.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email