Σκέψου

Σκέψου

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και βασάνισαν μέλη του Grup Yorum

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Για ακόμη μία φορά, μέλη του πολυπαθούς τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες πρώτα είχαν εισβάλει στο χώρο που το συγκρότημα έκανε πρόβα.

Πιο αναλυτικά, όπως σημειώνεται σε ανάρτηση του συγκροτήματος, τα μέλη Dilan Poyraz, Bahar Kurt, Betül Varan, Eren Erdem, Barış Yüksel και Sercan Toptancı αφού συνελήφθησαν και βασανανίστηκαν, αφέθηκαν ελεύθερα.

Νωρίτερα, αστυνομικοί εισέβαλαν, βανδάλισαν και «διεξήγαγαν έρευνα» στο πολιτιστικό κέντρο Idil, όπου το συγκρότημα έκανε πρόβα για την επικείμενη συναυλία του.

Οι Grup Yorum, όμως δεν είναι μια απλή μπάντα. Είναι ένα σύμβολο των λαϊκών αγώνων ενάντια στην καταπίεση του συντηρητικού και αυταρχικού τουρκικού καθεστώτος. Αντιφασίστες και αντι-ιμπεριαλιστές, οι Grup Yorum είναι εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η φωνή των φτωχών, των διωκόμενων και των αγωνιζομένων.

Η μπάντα αυτή συνιστά μια μαχητική φωνή ελευθερίας και πολιτισμού κόντρα στον αυταρχισμό του Ερντογάν.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα οι συναυλίες του συγκροτήματος απαγορεύονται, τα μέλη του επικηρύσσονται και φυλακίζονται, τα πολιτιστικά του κέντρα δέχονται επιθέσεις από το τουρκικό καθεστώς.

Οι Grup Yorum δίνουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη φίμωση που τους επιβάλλεται και η αλληλεγγύη μας, είναι δεδομένη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email