Σκέψου

Σκέψου

Οικογενειακή βία και Covid 19: Βασικός παράγοντας όξυνσης, η ανεργία

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Η ανεργία είναι ένας από τους βασικούς λόγους αύξησης της ενδο-οικογενειακής βίας. Αυτό επισήμανε η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας, ενημερώνοντας σήμερα την Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων, σχετικά με την όξυνση του φαινομένου την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.

Όπως επισήμανε η Μαρία Συρεγγέλα, γ.γ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, «η περίοδος του υποχρεωτικού εγκλεισμού επιβεβαίωσε την παγκόσμια διαπίστωση, ότι όταν υποχρεούνται τα μέλη μιας οικογένειας να συνυπάρξουν σε κλειστούς χώρους για μεγάλα διαστήματα αναδύονται διάφορα ζητήματα που οδηγούν και σε οικογενειακή βία.».

Παράλληλα αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα διαθέσιμα στοιχεία. Όπως είπε «σύμφωνα με όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας ως υπηρεσία οι περισσότερες γυναίκες θύματα είναι άνεργες, ανώτερης και ανώτατης εκπαιδευτικής μόρφωσης και συνήθως, είναι αυτές που δεν καταγγέλλουν εύκολα το γεγονός της βίας γιατί εξαρτώνται οικονομικά από τους συντρόφους τους.

Άρα, κατανοούμε την ανάγκη ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε και στην εργασιακή συμβουλευτική των γυναικών αυτών, ώστε να ενδυναμωθούν, να αποκτήσουν ανεξαρτησία και στη συνέχεια να διαχειριστούν με ρεαλισμό το πρόβλημά τους».

Συνολικά πάντως επισήμανε ότι «όσο υπάρχουν γυναίκες που είναι αδύναμες και εξαρτημένες οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και όσο δεν μπορούμε να δούμε την έμφυλη βία, ως μια τραγική συνέπεια των έμφυλων διακρίσεων εις βάρος των γυναικών τόσο θα είναι αυξημένα όλα αυτά».

Στη συνεδρίαση της επιτροπής ενημέρωσαν για τη δράση τους οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: Vouliwatch

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email