Σκέψου

Σκέψου

Οριστική καταδίκη Αμβροσίου για το ομοφοβικό παραλήρημά του

Αμβρόσιος με Παναγιώταρο και Λαγό

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αέρας προόδου φύσηξε σήμερα στη χώρα έπειτα από την οριστική απόφαση ενοχής του Αμβρόσιου από τον Άρειο Πάγο για την ακραία και ομοφοβική ρητορική του.

Οριστικά και αμετάκλητα ένοχος κρίθηκε ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό του παραλήρημα, από τον Άρειο Πάγο, που απέρριψε την αίτηση αναίρεσής του.

Ο τέως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος σε ακραία ομοφοβικό του κείμενο που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του, για το οποίο έγινε μηνυτήρια αναφορά από εννέα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές.

Την Τρίτη έγινε αποδεκτή η πρόταση του αντιεισαγγελέα για διατήρηση της ποινής που του είχε επιβληθεί από τον Τριμελές Εφετείο Αιγίου όσο προς το σκέλος της ρητορικής μίσους για τους ΛΟΑΤΚΙ.

Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, προτάθηκε η αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Η ρητορική του τέως, πια, μητροπολίτη είναι έτσι και αλλιώς ακραία και διχαστική. Ακόμα και στο στενό πολιτικό πεδίο ο Αμβρόσιος “πλησίασε” τη Χρυσή Αυγή με μέλη της οποίας έχει φωτογραφηθεί (πχ Παναγιώταρος και Λαγός όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στην παραπάνω φωτογραφία).

Στο ιστολόγιό του πάντως ο Αμβρόσιος συνεχίζει να μιλά για άθεους και εθνομηδενιστές Αριστερούς και να επιτίθεται ακόμα και στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πληροφορίες από: News 24/7

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email