Σκέψου

Σκέψου

Ωροπός: 35 καθαρίστριες για 41 σχολεία – Οι 13 με σύμβαση 3ωρης απασχόλησης

σχολικές καθαρίστριες

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού με θέμα τις προσλήψεις και την παρουσία του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Ωρωπού, συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού με θέμα τις προσλήψεις και την παρουσία του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Στο «παρά ένα» της έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεν είναι λίγες οι σχολικές μονάδες που δεν έχουν καθαριστεί για να υποδεχτούν τους μαθητές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, για τις 41 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμος έχει 7 μόνιμες καθαρίστριες και προσλήφθηκαν 28 καθαρίστριες ορισμένου χρόνου, εκ των οποίων οι 15 με σύμβαση για 6 ½ ωρών και 13 με σύμβαση 3ωρης απασχόλησης. Τα νούμερα και σε αυτό τον Δήμο, όπως και στους 2 άλλους της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι τα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν με ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας εν μέσω πανδημίας!!! Αξίζει να τονίσουμε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το  ωράριο  των 6 ½ ωρών δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες του πρωινού και του ολοήμερου προγράμματος!

Στο πλαίσιο της διαχείρισης του διαθέσιμου προσωπικού καθαριότητας, σε πολλές περιπτώσεις, μια καθαρίστρια θα αντιστοιχεί σε 2 σχολεία από τρεις ώρες στο καθένα, όπως στο Ν/γειο και Δημοτικό Μαλακάσας, στο 1ο και 2ο Ν/γειο Αυλώνας, στο Ν/γειο και Δημοτικό Αγίων Αποστόλων, στο 1ο και 2ο Ν/γειο Νέων Παλατίων. Αγανάκτηση προκαλεί η περίπτωση του Ειδικού Σχολείου Ωρωπού που θα πρέπει να μοιράζεται με το νηπιαγωγείο Χαλκουτσίου μια καθαρίστρια με 3ωρη σύμβαση εργασίας, γεγονός που σημαίνει 1 ½ ώρα στο καθένα!!!

Ο ΣΕΠΕ «ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» έθεσε ως αίτημα  να υπάρχουν καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία  από το πρωί μέχρι και τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος, κάθε καθαρίστρια να απασχολείται αποκλειστικά και μόνο σε 1 σχολική μονάδα και στα μεγάλα σχολεία να τοποθετηθεί και δεύτερη καθαρίστρια.

Συνάδελφοι, αγαπητοί   γονείς,

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και του Δήμου που, 8 μήνες από την έναρξη της Πανδημίας, δεν πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακίσουν τα σχολεία με επαρκείς όρους υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Καμιά ανοχή στη μίζερη διαχειριστική πολιτική της Πολιτείας για την εκπαίδευση, που εξαντλείται στην ατομική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, στην υποχρεωτικότητα στη χρήσης μάσκας, και την παροχή ενός παγουριού σε κάθε παιδί….. «ευγενική χορηγία» κάποιου ιδρύματος!!!!

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, καθαριστριες/ες, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, 18:30 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, σε κινητοποίηση για να απαιτήσουμε καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, 15 μαθητές ανά τάξη και τη διάθεση επιπλέον εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο για την κάλυψη των νέων αναγκών.

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Πηγή: Alfavita

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email