Σκέψου

Σκέψου

Παραδοχή Σχοινά: Δεν μπορούμε να έχουμε υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Η χτεσινή συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν αποκαλυπτική για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ολοκληρώνοντας μια μακρά περίοδο διαβουλεύσεων.

Στην Επιτροπή LIBE του Σώματος, καθ’ ύλην αρμόδια, καθώς αντικείμενό της είναι οι Πολιτικές Ελευθερίες, η Δικαιοσύνη , και οι Εσωτερικές Υποθέσεις έγινε η πρώτη αναλυτική τοποθέτηση των εκλεγμένων εκπροσώπων των Ευρωπαίων πολιτών, που «ανέκριναν» τους δύο επιτρόπους Σχοινά και Γιοχάνσον.

Πέρα από τις έντονες αντιδράσεις από όλες τις πολιτικές ομάδες του Προοδευτικού χώρου, εντυπωσιακή ήταν και η ομολογία του αρμόδιου Υπερ-Επιτρόπου, αρμόδιου για την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής». Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν προσπάθησε καν να κρύψει το γεγονός που από την πρώτη στιγμή καταγγέλλει η Αριστερά και επεσήμανε μεταξύ άλλων και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης στη δική του παρέμβαση, πως  το νέο σχέδιο, πράγματι δεν προβλέπει υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις, στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

 

Όπως βλέπουμε στο σχετικό απόσπασμα από την παρέμβαση του Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά, η ηγεσία της ΕΕ επέλεξε να «θάψει» το πάγιο αίτημα της χώρας μας, και των άλλων χωρών πρώτης υποδοχής χάριν ενός αντιδραστικού «ρεαλισμού» που ακουμπά πιο πολύ στα «θέλω» του Βίσεγκραντ παρά στις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ.

Στην ίδια συνεδρίαση πολλοί ευρωβουλευτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και τη βεβαιότητα πως αυτή η μη υποχρεωτικότητα των μετεγκαταστάσεων θα διαιωνίσει τις Μόριες.

Ο Χαβιέ Μορένο Σάντσεθ, ευρωβουλευτής της ομάδας των Σοσιαλιστών, φορώντας μάσκα #NoMoreMoria

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email