Σκέψου

Σκέψου

Πειραιάς: Πλοίο του πολεμικού ναυτικού συγκρούστηκε έξω από το λιμάνι και κόπηκε στα δύο

σύγκρουση πολεμικού πλοίου με εμπορικό

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στα δύο κόπηκε το ναρκοθηρευτικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Σαλαμίνας ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο τραυματίες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το OPEN, ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στον Πειραιά στα ανοιχτά της Σαλαμίνας και έχει πάρει κλίση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πολεμικό βυθίζεται.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού Καλυψώ συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ και το μεγάλο πλοίο σύμφωνα με το Open TV και τον Κώστα Αλατζά «έκοψε στα δύο το ναρκοθηρευτικό». Συμπλήρωσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος του πολεμικού ναυτικού που να έχει χάσει τη ζωή του.

Αυτή την ώρα, δυο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος συνδράμουν στη διάσωση των 27 μελών του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού, «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο έβγαινε από τις εγκαταστάσεις της Cosco στο Κερατσίνι και είχε και πλοηγό.

Για το συμβάν ενημερώθηκε πρώτα ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email