Σκέψου

Σκέψου

Πλακιωτάκης για την αιφνίδια αύξηση πληρότητας στα πλοία: Επιβεβλημένη για την κάλυψη των αναγκών

Πλακιωτάκης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Τα πάντα στο βωμό του κέρδους φαίνεται να θυσιάζει η κυβέρνηση, όπως μαρτυρά η απόφασή της να αυξήσει αιφνίδια την πληρότητα των πλοίων, παρά τη νέα έξαρση κορονοϊού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης επιχείρησε σήμερα μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή, δηλώνοντας ότι η αύξηση που ανακοινώθηκε ήταν επιβεβλημένη για να καλυφθούν οι ανάγκες ζήτησης για την τουριστική περίοδο, ενώ υποστήριξε ότι δεν… πρόκειται για χαλάρωση μέτρων!

Όπως σημείωσε, οι έλεγχοι θα είναι ακόμη πιο εκτεταμένοι κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση, ενώ ακολουθώντας την προσφιλή κα κυβερνητική μέθοδο μετακύλισης των ευθυνών, πέταξε κι εκείνος με τη σειρά του ξανά το μπαλάκι στους πολίτες επισημαίνοντας ότι η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό πρέπει να γίνει «δεύτερη φύση για όλους».

Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νέα αύξηση πληρότητας (!), επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές αυτές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι για την πρόσφατη απόφαση, οι εισηγήσεις των ειδικών πήγαν περίπατο, καθώς, όπως είχε ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Τουρισμού, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε ταχθεί αρνητικά στο ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας στα πλοία.

Με πληροφορίες από: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email