Σκέψου

Σκέψου

«Πλάτες» Πατούλη σε Τζήμερο για την γελοία εξίσωση του ναζισμού με την Αριστερά

Τζήμερος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αδιανόητες καταστάσεις έλαβαν χώρα στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Αττικής,. Το δεύτερο μεγαλύτερο δημοκρατικό όργανο της χώρας έφτασε ένα βήμα από το να ανοίξει συζήτηση για ξέπλυμα των ναζιστών και για στοχοποίηση πολιτικών φρονημάτων της Αριστεράς, κατόπιν κατάθεσης ψηφίσματος από τον Θάνο Τζήμερο με την ανοχή της διοίκησης Πατούλη, η οποία μόνο μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και διαφοροποιήσεις συμπολιτευόμενων συμβούλων, έθεσε το απαράδεκτο ψήφισμα εκτός συζήτησης.

Σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αλιεύσει σε ακροδεξιά νερά, όπως καταγράφει η Εφημερίδα των Συντακτών στο ρεπορτάζ της ο Θ. Τζήμερος κατέθεσε προς συζήτηση ένα ψήφισμα περί «κομματικής βίας» με στόχο να εξισώσει ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πολιτικά κόμματα στα οποία αναφέρθηκε ονομαστικά) με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Παίρνοντας τον λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, δέχτηκε να τεθεί προς συζήτηση το ψήφισμα, όπως αντιλήφθηκαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ακολούθησαν σφοδρότατες αντιδράσεις. Ο σύμβουλος της παράταξης Σγουρού, Σωτ. Μεθενίτης, υπογράμμισε τον παράλογο και παράνομο χαρακτήρα μιας τέτοιας συζήτησης, απαράδεκτης από πλευράς Συνταγματικού Δικαίου. «Ξέρουμε ποιοι έχουν δώσει μάχη για τη Δημοκρατία. Αλίμονο αν το περιφερειακό συμβούλιο καταδικάζει φρονήματα», τόνισε. Θυμίζοντας ότι επί Κωνσταντίνου Καραμανλή νομιμοποιήθηκε το ΚΚΕ, παρατήρησε ότι «απέναντι σε αυτήν την πράξη βρίσκεται τώρα η παράταξη Πατούλη». «Πραγματική πρόκληση από τον Τζήμερο που πήγαινε χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα. Ταυτίζεται ο Ν. Πέππας με αυτό που κάνει ο Τζήμερος, να βάλει θύτες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι», είπε μεταξύ άλλων ο Στ. Μπενετάτος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Για προσπάθεια του Θ. Τζήμερου «να γίνει ο καλύτερος υπερασπιστής της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο ο Κ. Τουλγαρίδης από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή». «Δεν καταλαβαίνω γιατί τον χαϊδεύει η παράταξη Πατούλη. Είναι διαδικασία αθώωσης της Χρυσής Αυγής. Ντροπή!», είπε προς τα μέλη της πλειοψηφίας. «Μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι στη φυλακή, όμως ο χρυσαυγιτισμός είναι εδώ και κάποιοι προσπαθούν να τον κανονικοποιήσουν. Πάρτε πίσω αυτό το ξάφνιασμα», κάλεσε η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένα Δούρου.

Επειτα από ώρα κι εφόσον δύο μέλη της παράταξης Πατούλη και ανεξάρτητοι-συμπολιτευόμενοι σύμβουλοι διαφοροποιήθηκαν, ο Ν. Πέππας επανήλθε κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση», επικαλούμενος τεχνικό πρόβλημα που διέκοψε την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη. «Είμαστε υπέρ μιας συζήτησης ενός ψηφίσματος που θα καταδικάζει οποιασδήποτε μορφής βία. Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση για το συγκεκριμένο ψήφισμα», υποστήριξε. Εν τέλει, παρενέβη με τους ίδιους ισχυρισμούς και ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, ζητώντας απόσυρση του ψηφίσματος, κάτι που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, όπως είχε προτείνει πολύ νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του σώματος και μέλος της «Δύναμης Ζωής», Θ. Σχινάς.

Σκληρή κριτική άσκησε στη διοίκηση Πατούλη η κ. Δούρου με γραπτή δήλωσή της στη διάρκεια της τηλε-συνεδρίασης. «Είναι ντροπή η διοίκηση που μέχρι σήμερα δεν έχει σφραγίσει τα γραφεία της παράταξης της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια, που ακύρωσε τις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας και που κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του K. Κατσίφα, να χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την Ακροδεξιά για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες».

Οσον αφορά τη χρυσαυγίτικη παράταξη, ουσιαστικά διαλύθηκε. Ανακοινώθηκε ότι τίθεται σε αργία ο Ηλ. Παναγιώταρος (καταδικασμένος για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης). Από τα υπόλοιπα τρία μέλη, δύο ανεξαρτητοποιήθηκαν (Π. Ασημακόπουλος, Δ. Ανδρεάκος) και ένα παραιτήθηκε (Γρ. Γιαννακουλοπούλου).

«Θεωρούμε πρόκληση, ο κ. Τζήμερος με την παράταξή του πήγαιναν χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα, δε διαχωρίστηκε σχεδόν πουθενά, σε όλες τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο λόγο του, στην έκφρασή του, να φέρνει αυτό το κατάπτυστο κείμενο, με κάθε έννοια και κάθε άποψη. Ποτέ κανείς, ούτε αυτός, δεν μπορεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα. Αυτό είναι κατάργηση κάθε έννοιας λογικής. Και περιμένουμε, το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει μία καθαρή θέση ότι τέτοια κείμενα δεν είναι δυνατόν να μπουν σε συζήτηση», ανέφερε ο Σ. Μπενετάτος.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email