Σκέψου

Σκέψου

Πώς μια κουκίδα έγινε το συγκινητικό coming out ενός Τρανς παιδιού

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mε έναν πολύ συγκινητικό τρόπο έκανε coming out στην μαμά του ένα τρανς 13χρονο. Η συγγραφέας Amanda Mancino-Williams αποκάλυψε στο Twitter ότι ο γιος της αποφάσισε να γράψει ένα μικρό βιβλίο, που να εξηγεί ότι ήταν τρανς αγόρι και της το άφησε κάτω από την πόρτα της.

«Αγαπητή μαμά,

Δημιούργησα ένα εξαιρετικά μικρό βιβλίο για να σου πω κάτι.

«Αυτή είναι μια κόρη (dot-er/)» , έγραψε, με ένα σχέδιο (σε πουαντιγιστικό στυλ σχεδίου με κουκκίδες) ενός κοριτσιού.

«Αυτός είναι ένας γιος (sun)» , συνέχισε η ιστορία.

{*Η λέξη “daughter” σημαίνει “κόρη” στα αγγλικά, και προφέρεται το ίδιο, όπως και το “dot-er”, το οποίο περιέχει μέσα του τη λέξη “dot” που σημαίνει κουκκίδα. Ομοίως, το “son” σημαίνει “γιος” στα αγγλικά, και προφέρεται το ίδιο όπως και η λέξη “sun”, που σημαίνει “ήλιος”}

«Αρχικά αναμενόταν να είμαι καλλιτέχνης, που ειδικεύτηκε στον πουαντιγισμό, αλλά ανακάλυψα ότι το να είμαι μπάλα αερίου μου ταιριάζει καλύτερα.».

Ο γιος της Mancino-Williams, με τον ευφάνταστο αυτό τρόπο, προσπάθησε να δείξει στην μαμά του, ότι δεν αισθάνεται dot-er/ (κόρη), αλλά sun (γιός).

Τελείωσε το σύντομο αριστούργημά του γράφοντας:

‘”Ενα – είμαι τρανς αγόρι. Δύο – αισθάνομαι πολύ cringey τώρα.”

Επίσης, στην τελευταία σελίδα υπήρχε μια ένα σχέδιο ενός ακτινοβόλου και χαμογελαστού ήλιου με μάτια ανοιχτά σα να βλέπει τον κόσμο εκ νέου.

Η Mancino-Williams δηλώνει περήφανη, ενώ χαρακτήρισε «ένα φανταστικό δώρο για όλα/ες/ους μας» το συγκινητικό βιβλίο του γιου της, αναφέροντας ότι ο γιος της θέλει να διαδώσει το έργο του για «να εμπνεύσει και άλλα άτομα να είναι ο εαυτός τους.»

«Απλά ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλα/ες/ους εσάς, που έχετε στείλει λόγια χαράς, υποστήριξης και καλοσύνης», έγραψε. «Τα διαβάζουμε μαζί και είναι ένα πρωινό με χίλια χαμόγελα. Αγάπη σε όλα/ες/ους.”

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email