Σκέψου

Σκέψου

Ψήφισμα στον ΔΣΑ υπέρ του Athens Pride!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Το Athens Pride και η ετήσια παρέλαση, που κάθε Ιούνιο δίνει την ευκαιρία για να εκφραστούν οι διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ άνθρωποι), εξαιτίας της πανδημίας ακυρώθηκαν.

Φέτος, λοιπόν αντί για την μεγάλη πορεία, γίνονται αποκεντρωμένες και διαδικτυακές δράσεις, τις οποίες επιχειρούν να ενισχύσουν οι σύμβουλοι στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας Θανάσης Καμπαγιάννης, Παναγιώτης Κορδώνης και Βασίλης Παπαστεργίου. Οι τρεις τους έθεσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο για πρώτη φορά ένα ψήφισμα με το οποίο και ο ΔΣΑ θα τοποθετείται για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Η πρόταση όπως κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας:

«Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
Παίρνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε στο Διοικητικό Συμβούλιο με αφορμή την φετεινή γιορτή υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Οι γιορτές υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αποτελούν διεθνή θεσμό με τον οποίο επιδιώκεται η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων και η καταπολέμηση του ρατσισμού σε βάρος τους που βασίζεται στην προκατάληψη λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Κατά καιρούς, πολλοί θεσμοί, οργανώσεις και σωματεία έχουν λάβει μέρος στη γιορτή αυτή στην Αθήνα (Athens Pride) (ενδεικτικά: η Βουλή των Ελλήνων, ο Δήμος Αθηναίων, η ΓΣΕΕ).

Ωστόσο έως σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έχει συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή την εκδήλωση ούτε έχει τοποθετηθεί δημόσια σε σχέση με τα ζητήματα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Φέτος λόγω της πανδημίας το ετήσιο Pride δεν θα πραγματοποιηθεί με δημόσια εκδήλωση. Θα πραγματοποιηθούν όμως – ήδη πραγματοποιούνται – διαδικτυακές και αποκεντρωμένες δράσεις (Athens Pride Week (4-11/9)).

Κρίνουμε λοιπόν ότι είναι ευκαιρία φέτος με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις να κάνουμε μια πρώτη τοποθέτηση για τα ζητήματα αυτά.

Προς το σκοπό αυτό προτείνουμε την υιοθέτηση ενός σύντομου ψηφίσματος – χαιρετισμού με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Ο ΔΣΑ στηρίζει τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για ισότητα, ενάντια στις διακρίσεις. Χαιρετίζει τα νομοθετικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με τη νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών (ν. 4356/2015) και της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου (ν. 4491/2017). Στηρίζει την προοπτική έναρξης της διαβούλευσης για τη νομοθέτηση του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Συντάσσεται με κάθε κινητοποίηση που αναδεικνύει την ανάγκη για μια σύγχρονη κοινωνία που δεν θα περιθωριοποιεί πολίτες της με άξονα τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη διαφορετικότητα.”

Μετά τιμής,

Οι προτείνοντες σύμβουλοι
Θανάσης Καμπαγιάννης
Παναγιώτης Κορδώνης
Βασίλης Παπαστεργίου».

Εξαιτίας της πανδημίας, διάφορες μαζικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, κάποιες πιο σημαντικές από τις άλλες. Το Athens Pride -…

Posted by Thanasis Kampagiannis on Friday, September 11, 2020

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email