Σκέψου

Σκέψου

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πατριάρχη της Σερβίας, που πέθανε από κορονοϊό

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Σε λαϊκό προσκύνημα, με ελάχιστα μέτρα ασφαλείας από αρχές και συμμετέχοντες, η σορός του πατριάρχη της Σερβίας, που πέθανε από κορονοϊό.

Η σορός έφτασε στην εκκλησία με στρατιωτικό κιλίβαντα και – αντίθετα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την πανδημία – το φέρετρο άνοιξε ώστε η σορός να τεθεί σε προσκύνημα. Ο πατριάρχης πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου, το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 90 ετών. Είχε εισαχθεί στις 4 Νοεμβρίου, όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία την Τετάρτη, οπότε και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΜΠΕ, από το Βελιγράδι, οι πιστοί από σήμερα το μεσημέρι μπορούν να προσέρχονται στον ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα αρχιερέα. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Το πρωί τελέστηκε λειτουργία στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων με την συμμετοχή πολλών ιεραρχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, εντός και εκτός του ναού, λίγοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Είχε χοροστατήσει στην κηδεία του Αμφιλόχιου Μαυροβουνίου

Να σημειωθεί πως ο Ειρηναίος είχε χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιου, ο οποίος επίσης απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού. Η εξόδιος ακολουθία είχε γίνει στις 30 Οκτωβρίου, κάτω από άκρως επικίνδυνες συνθήκες ασφαλείας, με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων που συνωστίστηκαν για ώρες. Ο Ειρηναίος βρέθηκε θετικός λίγες ημέρες μετά την κηδεία.

 

 

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email