Σκέψου

Σκέψου

Τα μέλη του Κοινοβουλίου συγγνώμες οφείλουν πρώτα στο λαό

Άδωνις Γεωργιάδης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Από χθες, μέλη του Κοινοβουλίου, -που έχουν εκλεχθεί για να εκπροσωπούν τις απόψεις και τις προσδοκίες του λαού-  και συγκεκριμένα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, δίνουν εξηγήσεις σε επιχειρηματία για τη μη άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση άρσης ασυλίας αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, από τον εκδότη κ. Γιάννη Κουρτάκη. Χθες, όπως έγινε γνωστό, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 κατά και ένας δήλωσε «παρών».

Αυτή η εξέλιξη έχει πυροδοτήσει πρωτοφανείς αντιδράσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος, με τους πολιτικούς να σπεύδουν να απολογηθούν για το αποτέλεσμα.

Πρώτα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του:

«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί».

Όταν ο κ. Γεωργιάδης δήλωνε ότι ο βουλευτής δεν διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις

Όταν το 2013 ωστόσο, είχε γίνει ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη,  έπειτα από μήνυση που είχε δεχθεί από τον τότε πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρη Τρίμη καθώς τον είχε αποκαλέσει «αρχηγό των κουκουλοφόρων», ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά της άρσης της ασυλίας του υποστηρίζοντας πως όσα είπε ήταν πολιτική δήλωση και πως με βάση το Σύνταγμα ο βουλευτής δεν διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε στο twitter: «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν».

Σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «θα ληφθούν μέτρα για να υπάρξει καλύτερη εικόνα της ΚΟ της ΝΔ».

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης με ανάρτησή του, απέδωσε το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφορίας σε «τεχνικό λάθος» στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Βουλής, σημειώνοντας: «Διευκρινίζω, όπως το έπραξα και με επιστολή μου στη Γραμματεια της Βουλής: Ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας όλων των βουλευτών κατά την εισήγηση της Επιτροπής, αλλά λόγω τεχνικού λάθους στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν αποτυπώθηκε η ψήφος μου για τους κ. Βαγιωνά και Πολάκη».

Όμως και ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σε ραδιοφωνική του παρέμβαση έκανε νωρίτερα σήμερα λόγο για έλλειψη συντονισμού στο θέμα της ψηφοφορίας υποστηρίζοντας πως «τέτοιες υποθέσεις πρέπει να φτάνουν στο δικαστήριο».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, με ανάρτησή του, δημοσίευσε αποδεικτικό της ψηφοφορίας προκειμένου να δηλώσει τι ψήφισε ο ίδιος!

Και οι… χρωστούμενες συγγνώμες στον λαό;

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει υπάρξει τέτοιος ζήλος για… συγγνώμες!

Όμως, ο ελληνικός λαός ποτέ δεν έχει απολαύσει τέτοια λογοδοσία από το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ. Ούτε όταν υπογράφονταν μνημόνια, ούτε όταν η πανδημία άφησε τόσο κόσμο άνεργο, ούτε όταν ο τουρισμός βυθίστηκε, ούτε τώρα που τα νοσοκομεία είναι ξανά ανοχύρωτα, ούτε όταν ξαφνικά υπήρξε αδυναμία για τη διενέργεια τεστ για κορονοϊό, ούτε καν όταν άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους, κ.ο.κ.

Οι πολιτικοί ναι, οφείλουν να λογοδοτούν. Στον λαό που τους επέλεξε να τον αντιπροσωπεύσουν όμως. Ο ξαφνικός ζήλος για συγγνώμες αν δεν είναι προς πάσα κατεύθυνση, γεννά ερωτήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email