Σκέψου

Σκέψου

Τελικά άκυρο το «όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς» του κ. Μητσοτάκη

Μητσοτάκης Βουλή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία ακόμη προεκλογική εξαγγελία που αποδείχθηκε σε κενή υπόσχεση για την κατάκτηση της κάλπης, ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα χρόνο πριν, ότι όλα τα παιδιά θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόταν σε ομιλίες του και συναντήσεις με γονείς να δώσει λύση σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που στερεί κυρίως από τις μητέρες την επαγγελματική τους πορεία. Μάλιστα, οι σχετικές αναφορές από το πρόγραμμα της Ν.Δ. διαφημίζονταν με αναρτήσεις και σε ενημερωτικούς ιστότοπους για γονείς στις 9 Ιουλίου του 2019.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου κλήθηκε σήμερα από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, να απαντήσει σχετικά με τα παιδιά που θα πάνε τη φετινή χρονιά σε παιδικό σταθμό:

Όταν αρχικά ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της εκπομπής, αν θα πάνε όλα τα παιδιά φέτος στους παιδικούς σταθμούς απάντησε με πανηγυρικούς τόνους ότι θα πάνε 20% παραπάνω από τις προηγούμενες χρονιές.

Μετά από τις επανειλλημένες ερωτήσεις για την προεκλογική εξαγγελία του πρωθυπουργού ανέφερε:

«Η εξαγγελία του πρωθυπουργού είναι μια εξαγγελία η οποία όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε ο πρωθυπουργός είπε ότι την επόμενη χρονιά της διακυβέρνησής μας θα πάνε όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς όμως η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού και η δική μου ως υπεύθυνη του υπουργείου είναι ότι μέσα στην θητεία μας θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε πλήρως τη δέσμευση αυτή. Δεν καθυστερήσαμε καθόλου αυξήσαμε τον πρώτο χρόνο κατά 20% τους δικαιούχους του προγράμματος».

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι φανερό πια ότι εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τους γονείς, δεν έκρινε απαραίτητο να αναφέρει σε καμία από τις υποσχέσεις του το κυβερνητικό σχέδιο για τους παιδικούς σταθμούς, ούτε όρισε χρονικά την υλοποίησή του.

Πληροφορίες από: Αυγή

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email