Σκέψου

Σκέψου

Τελικά πόσες ΜΕΘ Covid-19 υπάρχουν στην Αττική;

Βασίλης Κοντοζαμάνης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αντιθετικά και αλληλοσυγκρουόμενα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες ακόμη και από τα πιο επίσημα χείλη όταν πρόκειται για το ΕΣΥ και κατά πόσον έχει οχυρωθεί προκειμένου να σταθεί όρθιο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όπως έγινε χθες γνωστό από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Νικόλαο Σύψα, πάνω από το 60% των κλινών ΜΕΘ της Αττικής για COVID-19 έχουν καλυφθεί!

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον συνολικό αριθμό των ΜΕΘ στην Αττική, και όχι απλώς για τους διασωληνομένους, που όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, ήταν 67.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, φανερά αμήχανος, απάντησε ότι είναι 67 τελικά συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα της χώρας, το 60% των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αθήνα που προορίζονται για ασθενείς με covid-19 είναι πλήρες με 67 διασωληνομένους!

Όπως αλιεύσαμε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στις 25 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, είχε δηλώσει ότι είχαμε 200 κλίνες ΜΕΘ ενώ όλον αυτόν τον καιρό συνεχώς υποτίθεται ότι προστίθονταν κι άλλες, από προσφορές και ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Όπως όλα δείχνουν, το ΕΣΥ, ακόμη και τώρα, που υπήρχε χρόνος να ενισχυθεί, έμεινε ανοχύρωτο. Οι κυβερνητικές προτεραιότητες ήταν άλλες ενώ τώρα που μπήκαμε στο φθινόπωρο και ήδη οι ΜΕΘ γεμίζουν, η επίρριψη ευθυνών στη νεολαία, δεν θα πείσει κανέναν γιατί η Υγεία είναι δικαίωμα, και όπως φαίνεται πολλοί πρόκεται να το στερηθούν.

Τα επικοινωνιακά fake news όταν πρόκεται για την Υγεία των πολιτών, είναι εγκληματικά.

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email