Σκέψου

Σκέψου

Θα στοίχιζε παραπάνω από μία λίστα Πέτσα ή ένα Σκοιλ Ελικικού ο καθολικός έλεγχος των επισκεπτών της χώρας;

Βρούτσης Μητσοτάκης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Χθες στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκαν συνολικά 121 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης για τον ιό δήλωσε ότι η αύξηση αυτή «οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε απέναντι στα μέτρα συμμόρφωσης στο εσωτερικό της χώρας μας κατά το μήνα Ιούλιο», προσθέτοντας ότι «έχουμε όλοι μια ευθύνη για αυτό καθώς «μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια», είπε ο Πρωθυπουργός.

Είναι δηλαδή σαν να μας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι πολίτες δεν συνετίστηκαν με τις κυβερνητικές οδηγίες, δηλαδή κυρίως την ατομική ευθύνη και δευτερευόντως τη χρήση μάσκας, και έτσι… έγινε η διασπορά.

Ο έλεγχος που γίνεται ωστόσο στις πύλες εισόδου της χώρας, είναι ενδεικτικός και όχι καθολικός και όπως έχει γίνει από καιρό γνωστό πολλοί νοσούντες από κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Γιατί λοιπόν δεν γίνεται έλεγχος σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα;

Μα φυσικά εξαιτίας του υψηλού κόστους των τεστ.

Γιατί ένας καθολικός έλεγχος όλων των επισκεπτών της χώρας με τεστ PCR για SARS – CoV – 2, θα κόστιζε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όμως, γεννώνται ερωτήματα γιατί δεν υπάρχουν προς διάθεση χρήματα για την ασφάλεια των πολιτών τη στιγμή που έχουν ήδη αξιοποιηθεί αδιαφανώς δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την λίστα Πέτσα όπου διανεμήθηκαν σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ, αλλά και την περιβόητη τηλεκατάρτιση του κ. Βρούτση, για την οποία δόθηκαν 85 εκατομμύρια ευρώ στα ΚΕΚ!

Ενδεχομένως πάλι να μην ήταν δυνατός ένας καθολικός έλεγχος, όμως 100 εκατομμύρια ευρώ σίγουρα θα είχαν εξασφαλίσει έναν μεγαλύτερο αριθμό τεστ, άρα και μεγαλύτερο έλεγχο της διάδοσης του φονικού ιού.

Μάλλον οι ημέτεροι είναι πιο ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα από τους απλούς πολίτες και την υγεία τους και η ατομική ευθύνη είναι μόνο της κυβέρνησης που αξιοποιεί το κρατικό χρήμα υπέρ της.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email